5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hedefi; bilgisayar mühendisi olmak

Doğuştan elleri ve ayakları olmayan ilköğretim öğrencisi, engeline boyun eğmeyip verdiği yaşam mücadelesi ile görenleri hayrete düşürüyor.

Kayseri'nin Hisarcık Mahallesi'nde 4 çocuklu Gülci ailesinin elleri ve ayakları doğuştan olmayan ikinci çocuğu Ayhan Gazi Gülci, eğitimde ve bilgisayar kullanımında diğer arkadaşlarına taş çıkarıyor. Ailesinin yardımıyla hayatla barışık olan Ayhan Gazi, yaşadığı bazı sıkıntılara göğüs gerip normal insanlar gibi yaşamını sürdürerek azmin başarısını bir kez daha gösteriyor.

"Herkes gibi yürümek isterdim fakat hayatımda zorluklar olsa bile hedefime gideceğim" diyen 8. sınıf öğrencisi Ayhan Gazi, büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istediğini söylüyor. Kolları olmasa bile kalem ve silgiyi rahatlıkla kullanabilen Ayhan Gazi, "Hayatımda bazı sorunlar yaşamama rağmen hedefime ulaşıp bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Bilgisayarı çok seviyorum. Daha önce hayırseverler tarafından akülü sandalyem vardı fakat bozuldu. Tamiri için çok para isteniyor. Konu ile ilgili hayırseverlerden yardım istiyorum" dedi.

Sınıf öğretmeni Ali Karaçelik, Ayhan Gazi'nin engelleri aşmasını bilen bir öğrenci olduğunu söyledi. Derslerinde başarılı olan Ayhan Gazi'nin bilgisayar konusunda başarılı olduğunu kaydeden Karaçelik, "Kendisi kitap okumayı çok seviyor. Bilgisayar mühendisi olmak istiyor ve bunu başaracağına da eminiz. Engeli onu kesinlikle yıldırmıyor" şeklinde konuştu.

Vefakar ağabeyi Adem Gülci (18) ise, kardeşini her sabah evden tekerlekli sandalye ile bir kilometre uzaklıktaki Hikmet Yedekçioğlu İlköğretim Okulu'na götürüyor. "Kardeşimin hedefine ulaşmasını çok istiyorum" diyen ağabey, ilk başlarda kardeşinin zorluklar yaşadığını, sonra bu engeli aştığını ifade etti. Adem Gülci, "Kendisi engeline alıştı ve kendine özgü bir hedefi var. Sonuçta çalışıyor ve hedefine ulaşmak için çaba sarf ediyor. Aile içinde giderilebilecek bütün ihtiyaçlarını gideriyoruz. Kardeşimin bu durumda olması gerçekten zor bir şey. Zorlukları aşmak güç oldu gerçekten. İnşallah hayatında başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 12:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?