30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Hemodiyaliz Servisi açıldı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hayırsever işkadını tarafından yaptırılan hemodiyaliz servisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Hayırsever işkadını Şükran Büyükmumcu'nun katkılarıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaptırılan Hemodiyaliz Servisi açılış törenine Kayseri Valisi Osman Güneş, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Kocasinan Kaymakamı Fuat Ergün, Kayseri Polis Okulu Müdürü Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Tamer ve Kayseri Doğumevi Başhekimi İlhan Özer ile davetliler katıldı.
Kayseri'de göreve geldiği günden itibaren Kayserili hayırseverlerin adeta hayır yapmakta yarıştıklarını ifade eden Vali Osman Güneş, Şırnak'ta görev yaptığı sırada başına gelen kazadan dolayı tedirgin olduğunu, fakat Kayseri'de her şeyin tam olmadan açılışının yapılmadığını söyledi. Vali Güneş, "Şırnak Valisi iken bize bir hemodiyaliz ünitesi açtırdılar. Aradan 40 gün geçtikten sonra basınından öğrendim ki tamamlanmamış inşaatın açılışını yaptırmışlar bize. Yaşanan durum çok tartışmalara yerini bıraktı, deyişle hatta kıyamet bile koptu. Bırakın tartışmayı kıyamet de kopsa görevini eksik yapanlar cezalarını bulacaktır. Ama Kayseri'de böyle bir durumun olması imkansız. Çünkü yapılan hayır eserleri hizmete girdikten sonra açılışı yapılıyor. İçimiz rahat ederek açılışını yapıyoruz" dedi.
Kendisinin de böbrek hastası olduğunu belirten Vali Güneş, "Ben de böbrek hastasıyım ve korkulacak bir hastalık. Allah kimsenin başına vermesin böyle bir hastalığı. Tedavisi de zor bir hastalık" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Vali Güneş, Kayserili hayırsever işkadını Şükran Büyükmumcu'ya katkılarından dolayı plaket takdim ederken, servisin kurdelesini Vali Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hayırsever Şükran Büyükmumcu yaptı. Açılışın ardından Vali Güneş ve beraberindekiler servisi gezerek hastalarla yakından ilgilendi. 

Kayserili hayırsever Şükran Büyükmumcu'nun katkılarıyla yaptırılan Hemodiyaliz servisinin 33 yataklı olduğu, 25 adet diyaliz makinası bulunduğu ve 10 adet yeni makina daha yapılacak ihaleyle alınacağı bildirildi. Hemodiyaliz servisi yaklaşık 770 bin YTL'ye malolduğu öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 16:11:12
Güncelleme :5 Eylül 2006 Salı 16:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?