3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Hesapta olmayan bir mağlubiyetti'

Kayserispor, Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Ankaraspor'a 2-1 yenildi.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın da izlediği maçın ardından açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, baskılı oynadıkları bir maçı 2-1 mağlup bitirdiklerini söyledi.

Kafkas, "Kaybettiğimiz için üzgünüm. İlk yarıda golden sonra bulduğumuz pozisyonlar var. Maalesef onları iyi değerlendiremedik. Rakip ise girdiği 2 gol pozisyonunu değerlendirdi ve maçı kazandı. Bizim için hesapta olmayan, istemediğimiz bir puan kaybıydı. Şimdi bunun telafisini Ankaragücü maçında yapacağız ve bunun için de kararlıyız" dedi.

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, "Böyle bir maçtan sonra insanın içi içine sığmıyor. Tabi ki bu rakip için ne kadar kötü ise bizim için de bir o kadar iyi. Güçlü rakibi son saniyede gelen golle yenmek çok sevindirici. İlk iki haftadan sonra yerleştirdiğimiz 4 maçlık bir periyot vardı. 3 galibiyet, 1 beraberlik almıştık. Esas itibariyle bu maça çıkmadan önce seriyi devam ettirmek istiyorduk.

Bugün Kayserispor'u da kutlamak lazım, çok iyi top oynadı. Bugünkü maçta rakibimize az gol pozisyonu vererek gol yemeden mücadele etmek istiyorduk. Hedefimiz buydu. Bu duygularla maça çıkmıştık. Ama 45. saniyede gelen golle oyunun dengesi bozuldu. Golden sonra sahada iyi oynayan bir Kayserispor vardı. Bugün iki net gol pozisyonu bulduk. Bunu da golle değerlendirmemiz bizim için bir şanstı. İlk yarıda yediğimiz golden sonra oyunun kontrolünü yakalamaya çalıştık ve bunu başardık. İlk yarıyı berabere bitirdik. İkinci yarı oyun dengeli başladı.

Kayserispor'un 3-4 sezondur devam eden baskılı oyununu hissettik ve bunun da farkındayız. Maçın ikinci yarısının ilk 30 dakikasında Kayserispor'un baskısı fazlaydı. Biz de hep kontratakla, özellikle Saidou'nun kırmızı kartla oyundan atılmasından sonra oyun insiyatifi bize geçti. Saidou'nun atılmasından sonra amacımız yine gelip gelmek değildi. Ama son saniyede elde ettiğimiz gol, bizim için çok büyük bir sevince neden oldu. Onun için çok mutluyuz. Geçen haftalarda devam eden periyodumuz çok iyi gidiyor. Bunu devam ettirmek en büyük amacımız. Kayserispor'a başarılar diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 22:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?