5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hıdrellez kutlamaları renkli geçti

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce organize edilen Hıdrellez etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Melikgazi ilçesi Gültepe Parkı'nda yapılan "Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliğine Vali Yardımcısı Fahri Oluk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Özdemir, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Hıdrellezin önemine değinerek, "Milletin temel taşı kültürdür. Kültürü oluşturan en önemli öğelerde toplumun değerleri, adetleri, gelenekleri, görenekleri, törenleri ve töreleridir. İşte bugün kutladığımız Hıdrellez Bahar Bayramı da Türk dünyasının kutladığı bir geleneksel törendir" dedi.

Taymuş'un konuşmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Halk oyunları ekibinden Vali Yardımcısı Fahri Oluk'a bir bayrak teslim edildi. Daha sonra Aşık Firkati ev Aşık Çapanoğlu'nun yaptıkları atışmayı ise vatandaşlar ilgiyle izledi. Program çerçevesinde yoğurt yeme, çuvalla yürüme, dans ederek düğme dikme ve sandalye kapma yarışmaları da düzenlendi.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, şenlikte vatandaşlara geleneksel etli pilav da ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?