3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Hıdrellez yolu genişliyor

Kayseri’nin Develi ilçesinde yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Türbeler ve mezarlıkların çevre düzenlemesi sonrasında yaklaşık üç yıldan beri devam eden yol yapım, kanalizasyon, içme suyu, çevre düzenlemesi, su toplama havuzu, meydan düzenlemeleri, şadırvan, taziye mekanı, yağmur suyu kanalı, istinat duvar çalışması, harabe evlerin temizlenmesi, Yukarı Develi Fatih Mahallesi yolu, Yukarı Develi Aygözme Yolu, Yukarı Develi Aygözme bağ bahçe yolu,Yukarı Develi Köprüsü,Yukarı Develi anayolu genişletme çalışması, antik parke ve bordür çalışmaları tamamlandı.

Haziran ayında Dev Ali Meydanı’ndan Hıdrellez’e giden yoldaki meskenler kamulaştırılarak yıkımı gerçekleştirildi. 12 metre genişliğinde açılan yol antik parke çalışması ve iki adet daha park çalışması yapılacağı belirtildi.

Başkan Recep Özkan, “Selçuklu kenti olan yukarı Develi’de alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılarak ecdada olan saygı ve tarihi mirasımızın korunması bakımından gereken ve beklenen önem verilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmalar esnasında yukarı Develi de bulunan dört mahalle muhtarımız ve mahalle sakinlerinin gayretleri, sabırları ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 15:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?