5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hıdrellez'de pilav izdihamı

Kayseri'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı'nda pilav dağıtılması izdihama neden oldu. Ezilme tehlikesi geçiren yaşlı bir kadın gözyaşlarını tutamadı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve çeşitli kurumlar tarafından da destek verilen 'Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı', bu yıl da Gültepe Parkı'nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.

Çeşitli yarışmalarla renk kazanan şenlik, ilginç görüntülere de sahne oldu. Yapılan çeşitli gösterilerin ardından, katılanlara pilav ve ayran dağıtıldı. Bir tabak pilav almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, zaman zaman izdihama neden oldu. Yaşanan izdihamı engellemeye çalışan zabıta ekipleri ise büyük uğraş verdi.

Bazı vatandaşların yanlarında getirdikleri kaplara pilav doldurmaları da dikkatlerden kaçmadı. İzdihamda ezilme tehlikesi geçiren yaşlı bir kadın ise gözyaşlarını tutamadı. Pilav almayı başaran vatandaşlar, çimlere oturarak Hıdırellez şenliğinin keyfini sürdü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?