1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Hilton'dan sanayicilere iftar yemeği

Hilton Kayseri Genel Müdürü Hamit Topaloğlu, Kayseri’de turizm potansiyelinin yeterince kullanılmadığını belirterek, yetkili kuruluşların ciddi projeler üretmesi gerektiğini söyledi.

Hilton Kayseri’nin 5. kuruluş yılında yaklaşık 300 Kayseri’li sanayici ve işadamı onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Topaloğlu, Hilton olarak işadamlarına desteklerinden, Almer Grubu’na da, Kayseri’ye hizmet verme şansı vermelerinden dolayı teşekkür etti. Hilton Kayseri’nin hizmete başlamasının Kayseri’ye değişik bir tempo getirdiğini kaydeden Topaloğlu, son 5 yılda yakalamış oldukları başarı ile Kayseri’deki otelcilik yatırımlarının giderek arttığını belirtti.

Topaloğlu, “Kayseri’de otelcilik anlamında yapılan yatırımlar gerçekten çok güzel. Ama bunlardan önce inanıyoruz ki Kayseri’nin turizminin biraz hareketlenmesi gerekir. Bunun için yetkili kuruluşlarımızın daha ciddi anlamda projeler üretmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle baktığımızda bir tarafta Erciyes, bir tarafta Kapadokya, öbür tarafta Sultan Sazlığı olsun ve buna benzer tarihi ve kültürel değerlerimizin de bulunduğu Kayseri’nin turizm potansiyeli anlamında, çok fazla değerlendirilemediğini düşünüyoruz. Diğer illerimizden bir Mardin bir Konya, turizm açısından Kayseri’nin çok ilerisinde. Otelimizde ağırlamış olduğumuz misafirlerin yüzde 60 oranını sanayici ve işadamlarının konaklamaları oluşturuyor. Maalesef bu oranda ciddi bir turizm potansiyelinin katkısı yok. Dolayısıyla Kayseri’nin sahip olduğu değerleri göz önünde bulundurursak tarihi eserler, camiler, şifa haneler gibi elimizde bize miras kalan çok tarihi ve kültürel değerlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bunların kullanılması ile Kayseri’nin turizmi de, ticareti ve sanayisi kadar başarılı olacak ve daha ileri gidecektir. Hilton olarak inanıyor ve bunu görüyoruz” dedi.

ANADOLU’NUN HER İLİNDE HİLTON OTELİ OLACAK

Hilton olarak Türkiye’nin otelciliğine ve turizmine ivme kazandıracak ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Topaloğlu, yakın zamanda Anadolu’nun her ilinde Hilton oteli olacağının altını çizdi. Topaloğlu, “Bizim iddiamız her ilde ilk beş yıldızlı otel olmak veya ilk uluslararası otel olmak. Bunu Adana, Mersin ve Kayseri’de başardık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Göreceksiniz ki; yakında Anadolu’nun her ilinde Hilton oteli olacak. Bununla ilgili ciddi projeler üzerinde çalışıyoruz. Umarız ki başarılarımızı yeni otellerimize de yansıtarak Türkiye’nin otelciliğine ve turizmine çok ciddi bir ivme kazandırırız diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Erciyes Balo Salonu’nda canlı enstrüman müzik eşliğindeki iftar yemeğinde misafirlere çeşitli ramazan eğlenceleri de sahnelendi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?