4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hırsızlık operasyonu: 4 gözaltı

Kayseri’de son zamanlarda kapı göbek kilidini kırarak giren girdikleri evlerden altın, gümüş, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinası, kol saati çalan ve bu çalıntı malları satın alan biri kuyumcu 4 kişi, ‘Süpürge’ adı verilen operasyonla yakalandı. 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kayseri ve çevre kentlerdeki evlerde kapı göbek kilitlerini tornavida ile açmak veya kapı kenarlarını zorlamak yoluyla meydana gelen hırsızlık olaylarını çözmek için harekete geçti. Ekipler, mahkemeden aldıkları kararla, 2 ay önce ‘Süpürge’ adını verdikleri operasyon başlattı. Kocasinan ilçesi Yavuzlar Mahallesi Gençosman Caddesi üzerindeki ruhsatsız bilgisayar tamir dükkanında ve kent merkezindeki Kale Çarşısı’ndaki ruhsatlı bir kuyumcu dükkanında arama yapan ekipler 7 dizüstü bilgisayar, 4 dijital fotoğraf makinası ile altın, gümüş taşlı ve taşsız yüzük ve küpe, kolye, bilezik, künye, kol düğmesi, saat, zincir, beyaz altın seti olmak üzere 134 bin YTL değerinde 478 çalıntı mal ele geçirdi. Operasyonda 15 hırsızlık olayı da aydınlatıldı.

Operasyon kapsamında kuyumcu A.S.A. (37), A.T. (24) ve kızkardeşi P.T. (28) ile H.I. (45) gözaltına alındı. Kuyumcu A.S..A’nın aynı zamanda bilgisayar tamir dükkanını da işlettiği ortaya çıktı. Kuyumcunun daha önce de hırsızlık mal satın almak iddiasıyla 6 kez yakalandığı ve bu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi. Zanlılar, sorgularının ardından mahkemeye gönderildi. Olayla ilgili 3 zanlının da arandığı bildirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 16:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?