30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Hisarcık-AB hibe sözleşmesi

Kayseri'de Hisarcık Belde Belediyesi, Avrupa Birliği Hibe programları kapsamında hazırladığı 3 projeden biri kabul edildi. 

Ankara'da, Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, Merkezi Finans ve İhale Birimi yetkilileri tarafından imzalanan projede, Hisarcık Beldesi ve çevresinde ki bölgelerde ki bayanların ekonomik olarak özgürlüğe kavuşmaları için çalışmalar yapmayı öngörülüyor. Özellikle tekstil, halıcılık ve otelcilik konularında bayanlara eğitim verileceği proje 10 ay sürecek. 

Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, proje ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Tamamen belediyemiz bünyesinde hazırlanan proje ile, beldemiz de bulunan işsiz bayanlara eğitimleri verilerek, yeni iş imkanları yaratılacaktır. Ülkemiz de yaklaşık 2.000 adet projenin sunulduğu ve 3 aylık bir inceleme ile az sayıda ki projeler arasında belediyemizin projesinin de uygun görülmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Projemiz yaklaşık 10 ay sürecek olup, proje bedeli 130.360,00 Euro yani yaklaşık 253.000,00YTL'dir. Bu bedelin yüzde 90'nı Avrupa Birliği tarafından karşılanacaktır. Proje sonunda da belediyemiz tarafından ve özel işletmeler tarafından beldemize atölyeler açılarak kalifiye olan kursiyerler bu atölyelerde çalışarak, aile ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Projemiz ile birlikte yüzyıllardır süre gelmiş olmasına rağmen yok olma noktasına gelen halıcılık sektörünü tekrar canlandırmak, günümüz de önemli bir yeri olan tekstil atölyeciliğini beldemize yerleştirmek, Erciyes'in eteğinde olmamıza rağmen hiç bir Hisarcık'lının çalışmadığı otellerde Hisarcık'lılara yeni iş imkanları açmaktır."
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 17:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?