3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Hisarcık Belediyesi'nden arsa satışı

Hisarcık Belediyesi tarafından imarlı ve villa yapmaya uygun 6 adet arsa ile 1 adet dükkanın satışı yapılan açık artırma usulüyle yapıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan ihaleyle muhammen bedeli 273 bin YTL olan 6 arsa ve 1 dükkan, yaklaşık 2 katına satılarak 538 bin 500 YTL gelir elde edildi.

İhaleye başkanlık eden Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, göreve geldikleri günden bugüne kadar yapmış oldukları imar uygulamalarında belediyeye kalan arsaları satışa çıkarttıklarını hatırlattı.

Veral, "Belediyelerin asli görevlerinden bir tanesi imar planlarına uygun arsalar üretmektir. Kendi dönemimizde üretilen arsalar satışa çıkartılarak, piyasa değerine uygun şekilde satılmıştır. Katılımın yüksek olması ve arsa bedellerinin değerinde satılması için çok çaba sarf ettik. Bu sayede arsalarımız değerinde satılarak toplam 538 bin 500 YTL gelir elde edilmiştir. Belediyemizin bütçesi 2 milyon YTL olduğu düşünülürse, bu gelirin bütçemize oranı yaklaşık dörtte biri olduğu görülmektedir. İhaleye katılan ve arsalarımıza ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?