30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Hisarcık Belediyesi'nden sergi

Kayseri Hisarcık Belediyesi ve Melikgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri "Ev Aksesuarları, Takı Tasarımı ve Ev Tekstili" kursunun yıl sonu sergi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Serginin açılışına Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, Mahsemin Belediye Başkanı Yusuf Şanlıtürk, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Melikgazi Halk Eğitim Müdürü Cevat Albayrak, ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Serginin açılışında konuşan Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, "Bu kursun amaçlarından birinin de gelecekte Hisarcıklı bayanların ev ekonomilerine katkıda bulunmak üzere kendilerini yetiştirmeleri için bir fırsattır. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerinin olması gerektiğine inanıyorum. Bu yolda bir çok çalışma da yapmaktayız. Yapılan çalışmaları çok beğeniyle izlemekteyiz. Bu çalışmalar sanayileşmiş atölyelerde üretilen ürünler gibi, özgün eserler ve çok hoş çalışmalardır. Bu başarılarından dolayı göğsümüz kabarıyor ve iftihar ediyoruz. Daha önce çalışmalarını sağlıksız ortamlarda yaparlarken, çalışmalarını daha güzel üretmeleri ve eserlerini daha güzel ifade edebilmeleri için kurs binasını geçtiğimiz yıl onardık ve modern bir görünüme kavuşturduk. Bu tür çalışmalarda emeğini esirgemeyen kurs öğretmenimiz Meral Terzioğlu'na da teşekkür ederiz. Bu kursun ve serginin açılması için, Hisarcık Belediyesi olarak her türlü imkanlarımızı seferber ettik ve etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu. 

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen ise Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, örgün eğitim için halk eğitim merkezi gibi çalışmalarının başladığını ifade etti. Dikmen, "Okullarımızda bilgi teknolojileri sınıfı olduğu takdirde öğretmen tayin ederek herkesin bilgisayar öğrenmesini sağlayacağız" dedi. 

Hisarcık Belediyesi Düğün Salonu'nda, 3 gün boyunca gezilebilecek olan sergide, gelen misafirlere çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 11:02:18
Güncelleme :23 Mayıs 2006 Salı 18:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?