3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Hisarcık'a 52 saat kar yağdı

Kayseri’nin Hisarcık Kasabasında, 52 saati aşkın bir süredir etkisini gösteren kar yağışı, güzel görüntülerin oluşmasına neden oldu. Son yılların en fazla kar yağışına maruz kalan Hisarcık’ta, kar kalınlığı yer yer 1 metreyi geçti.

Kar altında kalan bir çok araç, kardan gözükmez hale geldi. Küçük ağaçlarında kar altında kalması güzel görüntülere neden oldu. Uzun süredir etkisini gösteren karla birlikte Hisarcık belediyesi Fen İşleride aralıksız olarak gece gündüz 5 ayrı ekiple kar temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Hemşerilerinin yollarda kalmaması ve kolay ulaşımı amaçladıklarını belirten Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, “Beldemiz, yoğun kar yağışı alan ve buzlanma meydana gelen bir belde olmasına rağmen yollarımız sürekli açık tutulmaya çalışılmaktadır. Meteorolojiyle sürekli istişare içerisinde olarak, kar beklentisi olduğu günlerde ekiplerimiz hazır olarak bekletilmektedir. 2 gündür sabaha kadar çalışmalarına devam eden ekiplerimiz yolları açmış ve şu anda da 5 ayrı ekibimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle yeni aldığımız kar temizleme aparatı bulunan dev fatih kamyonumuz, araçlara monte edilebilen tuzlama makinemiz ve greyderimiz, karla mücadelede büyük başarı sağlıyor. 1 adet greyder, 1 adet kar temizleme aparatlı dev fatih kamyon, 2 adet kepçe ve 1 adet bıçaklı traktör ile açılan yollar, buzlanmaya karşı kumlama ve tuzlama yapılarak sürekli açık tutulmaktadır. İşçilerimiz ise kaldırımları temizleyerek yaya trafiğini sürekli açık tutmaktadır” diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 16:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?