4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hisarcıklıoğlu Kayseri'de

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi açılış ve toplantıya katılmak amacıyla Kayseri'ye geldi.

Kayseri programı kapsamında ilk olarak Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret eden Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilici'yi Ankara'dan yakından tanıdığını ve gösterdiği başarıların kendisini Kayseri Valiliği'ne getirdiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Kayseri'de güzel bir ahenk var, marka şehri olma konumunda. Bu başarı vali, belediye başkanları, milletvekilleri ve oda temsilcilerinin organize çalışmaları ile yakalanıyor. Her gittiğim yerde Kayseri'nin marka olduğunu anlatıyorum. Artık markalaşmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Kayseri'de 1993 yılından bu yana bir birliktelik var ve bununla gurur duyuyorum" dedi.

Vali Bilici ise Rifat Hisarcıklıoğlu ile açılışlarda beraber olacaklarını ve kendisinin daha çok Kayseri'ye gelmesini istedi. Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Vali Bilici'ye çini hediye ederken, Vali Bilici ise Hisarcıklıoğlu'na porselen tabak ve kilim hediye etti.

Valilik ziyareti çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hükümet ve yargı arasındaki gerginliğin ekonomiye yansıması nasıl oldu?" sorusu üzerine, "Her gerginliğin bir faturası var. Bu gerginliğin faturası ekonomiye olumsuz olarak yansımaktadır. Herkesin gerginlikten kaçınması gerekir. Çünkü dünya ekonomisi hassas bir dönemde. Türkiye 2007'de üç tane seçim yaşadı. 2008'deki bu gerginliğin ekonomik olarak bize faturası ağır olabilir. Herkes yapacağı bütün eylemlerde dikkatli olmalı. Yasama, yürütme ve yargının yetki alanları bellidir. Herkesin bu alan içinde kalması gerekir. Bütün dünyadaki özel sektör yatırımcıları, önünü görebilmek ister. İçeride huzurun bulunmadığı yerde önünü kimse göremez. Eğer yatırım, gelişme ve zenginlik isteniyorsa huzur ortamını kimsenin bozmaması gerekir" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, valilik ziyaretinin ardından Kayseri Ticaret Borsası'nın açılış törenine katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?