4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hisarcıklıoğlu'na 'Beyaz Bayrak'

Kayseri'de faaliyet gösteren Özel Hisarcıklıoğlu Liselerinde 'Beyaz Bayrak' coşkusu yaşanıyor.

'Temiz Okul Sağlıklı Okul' sloganı ile gündemde olan okulların ödüllendirildiği projeyi ortaklaşa yürüten Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ödüle hak kazanan okullar, 2 yıl süre ile 'Beyaz Bayrak' ile ödüllendiriyor.

Özel Hisarcıklıoğlu Liseleri Müdürü Muhammet Duru, okullarının Kayseri'de bu ödüle layık görülen 15 okul arasında olduğunu belirterek, 'Beyaz Bayrak' beratının kazanılmasının okul için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Duru, ”Temiz Okul Sağlıklı Okul, sloganı ile okulları ödüllendirme faaliyetlerini Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürütüyor. Proje sonunda değişik yerlerde değişik okullara bu beratları, bu beyaz bayrakları sunmaktalar. Özel Hisarcıklıoğlu Liseleri de 'Temiz Okul Sağlıklı Okul' kampanyasında şu anda Kayseri'de bu ödülü alan 15 okul arasındadır. Beratımızı önceki gün Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği törenle aldık. Buradan bütün öğretmenlerimize, personelimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Önemli olan bu bayrağın dalgalanması değil, bu bayrağın sürekli dalgalanmasını sağlayabilmektedir. Daha önemlisi temiz ve sağlıklı olmak kavramlarının zihinlerimize ve gönüllerimize yerleşmiş olmasıdır” dedi.

Ardından okul bahçesinde düzenlenen törenle, Beyaz Bayrak, okul öğrencileri tarafından göndere çekilerek dalgalandırıldı. Öğretmenlerin, okul personelinin ve öğrencilerin katıldığı tören İstiklal Marşı'nın okunmasından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 11:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?