5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hızlı sürücüler telefonla uyarılacak

Türkiye'nin en gelişmiş güvenlik kamera sistemlerine sahip olan Kayseri Emniyet İl Müdürlüğü, hız sensörleriyle hız limitini aşan sürücüleri tespit edip telefonla yavaşlamasını isteyecek.

Kayseri'de şehrin önemli noktalarına yerleştirilen mobese kameralarının ardından özel dizayn edilen hız tespit sensörleri yerleştirilmek için çalışma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, deneme aşamasında olan sistemin 3-4 aya kadar bitirileceğini tahmin ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhabere Elektronik Şube Müdürü Namık Sülüki, özel dizayn edilen cihazlarla hızlı seyreden sürücülerin tespit edilip, telefonla yavaşlamasını isteyeceklerini söyledi. Sülüki, güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkartmaya çalıştıklarını belirterek, "Oluşabilecek tüm olumsuzlukları bertaraf edilmesi için çalışıyoruz. Böylece huzurun en üst seviyeye oturmasını sağlıyoruz. Gayemiz, yaşanabilir bir kent oluşturmak" dedi.

Hız tespit eden bir sistemi denediklerini de kaydeden Sülüki, "Çalışmalarımız içerisinde hız tespit edebilen bir sistem var. Özellikle şehir içerisinde hız kurallarına uyulması için bu sistem gerekli. Böylece aşırı hızla giden araçlar tespit edilecek. Aracın plakasından ise sürücülere telefonla ulaşıp yavaşlaması istenecek. 2 aydır bu sistemle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde çalışma yapılıyor. Bu sistem, aynı zamanda İstanbul'da da deneniyor. 3-4 aya kadar sistemle ilgili çalışmaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Sistemin sonucunda ise kaza oranlarının daha da azalmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?