5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Hizmet için yola çıktık'

Saadet Partisi (SP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, insanlara kral ya da padişah olmak için değil, hizmet etmek için yola çıktıklarını söyledi.

SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, Melikgazi Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, Kocasinan Belediye Başkan adayı Nuh Tosun Kars-Ardahan-Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek üyeleri tarafından ilgi ile karşılanan başkan adayları, göreve gelmeleri halinde dernek ve vakıflara ait bir mekan yaparak kendilerine daha rahat ulaşılması ve daha iyi hizmet verebilmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Selamlama konuşması yapan dernek başkanı Aytaç Kırmızıtaş, yerel seçimlerde Kayseri'ye hayırlı olan ve hizmet etmek isteyenlerin gelmesini istediklerini söyledi. Kırmızıtaş, "Herkesin hür iradesi var. Bizim bir dernek olarak herhangi bir siyasi partiye taraf olmamız düşünülemez. Ama üyelerimizin tabi ki de bir siyasi görüşleri vardır. Bizim bir sitemimiz olacak. Siyasi partilerin belediye başkan adayları, il encümen üyeleri, belediye meclis üyeleri belirlenirken bizim görüşlerimize başvurulmuyor. Bizim kitlemiz, 60 bin muhaciri de katarsak 100 bine yakın bir nüfusumuz var. Hiç bir parti bize teklif getirmedi. Herkesin projesi vardır. İnşallah layık olan insanlar göreve gelir" dedi.

"HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ"

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik ise, SP olarak kapılarının yıl boyunca herkese açık olduğunu ve herkese kucak açıp bağırlarına basan bir parti olduklarını söyledi. Kimseye partilerine katılma noktasında bir davetlerinin olmadığını dile getiren Özçelik, "Bize gönüllü arkadaşların gelmesi daha doğru olur" dedi.

Kendisinin de 93 Kars muhaciri olduğunu belirten Haşim Özçelik, "Siz encümen üyesi, belediye meclis üyesi değil belediye başkan adayı çıkardınız. Bizim kapımız, dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkese açıktır. Çünkü bizim medeniyetimiz bir güneş gibidir. Güneş gibi herkese aynı ısı ve ışığı verir. Biz bütün insanlarımızı kucaklayacağız. İnsanlara kral ya da padişah olmak için değil, hizmet etmek için yola çıktık. Biz kimseyi kayırmadan, herkesle kucaklaşmak için yola çıktık" dedi.

Belediye başkanının her şeyi bilen kişi değil, bilmediğinin farkında olduğunda da bilen insanlara soran, paylaşan bir kişi olduğunu anımsatan Özçelik, "Kayseri'ye her yerden gelen insanlarımız var. Buradaki sıkıntı sadece Kayseri'de yaşayanların değil buraya göç edenlerinde sıkıntısıdır. Ayrıca seçilerek göreve geldiğimizde bütün dernek ve vakıfları aynı binada daha rahat ve daha iyi imkanlarda hizmet vermeyi sağlayacağız. Sizleri sadece seçim zamanında değil, özel gün ve davetlerinizde de yalnız bırakmayacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 09:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?