5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hizmet-İş'ten Çin'e sert tepki

Hizmet-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Çin tarafından Doğu Türkistan halkına uygulanan vahşeti sert bir dille eleştirerek, “Dünyanın gözleri önünde sergilenen bu vahşet bir an önce sonlandırılma ve sorumlular yargılanmalıdır” dedi.

Açıklamalarda bulunan Halil Özdemir, yıllardır Çin tarafından Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur Türklerine uygulanan baskı, şiddet ve asimilasyonun toplu katliamlara dönüştüğünü söyledi.

Doğu Türkistan'da, Urumçi'de bir insanlık trajedisi, vahşet ve soykırım yaşandığını ifade eden Özdemir, “Çin'in 60 yıldır fiili işgalinden bu yana Doğu Türkistan'da insanlığın bugüne kadar benzerine şahit olmadığı bir vahşet ve katliam yaşanıyor. Uluslararası toplum bu vahşetleri seyretmektedir. Kuzey denizinde buzullar arasında sıkışan bir balina ve körfezde petrole bulanmış karabatak görüntüleri karşısında duygusallaşan, ayağa kalkan uluslararası toplum, her nedense Doğu Türkistan'da yaşanan toplu katliamlar karşısında sessiz kalmaktadır. “Nerede Birleşmiş Milletler? Nerede NATO? Nerede insan hakları örgütleri? Nerede AGİT ve diğer uluslararası örgütler? Nerede dost ve kardeş bildiğimiz ülkeler? Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine tam bir soykırım uygulanıyor. 1949 yılında Kızıl Çin'in Doğu Türkistan'ı fiilen işgal ve istila etmesinden bu tarafa uygulanan asimilasyon, zulüm ve katliam soykırıma dönüşmüş durumdadır. Ellerinde kalemlerinden başka bir şey olmayan üniversite öğrencilerinin haklı tepkilerini bahane göstererek toplu katliama girişen Çin'i lanetliyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?