4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hocalı Katliamının 17. yıldönümü

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Kayseri Şubesi Başkanı Ali İhsan Öztürk ve beraberindekiler, Ermenilerin Hocalı baskınını protesto ederek Azerbaycan Anıtı'na çiçek bıraktı.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Kurşunlu Parkı içerisinde bulunan Azerbaycan Anıtı önünde yaptığı konuşmada, Ermenilerin 17 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı'ya yaptıkları kanlı baskında çok sayıda insanı öldürüp, yaktığını söyledi.

Bugün Karabağ'da bu yaranın hala kanadığına dikkat çeken Öztürk, "Azerbaycan toprağının yüzde 20'si hala işgal altındadır. Dünyanın bu olaya seyirci kalması bizleri derinden üzmektedir. Bizler özürlü özürcülerden ve Dink'çilerden 26 Şubat Hocalı katliamı için bir açıklama bekliyoruz. Karabağ'da soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor ve Türk milletinin bir gün bunun hesabını soracağına yürekten inanıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Parkı içindeki Azerbaycan Anıtı'na Ali İhsan Öztürk ve beraberindekiler çiçek bırakırken, katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ise anıt üzerine asıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?