4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hollanda Büyükelçisi Kayseri'de

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Marcel Kurpershoek, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Başkan Vekili Mehmet Tarınç tarafından ağırlanan Büyükelçi Kurpershoek'in ziyaretinde Kraliçe Beatrix'in bir süre önce Kayseri'ye yaptığı ziyaret ve Kayseri'nin son zamanlarda sık sık yabancı devlet adamlarını ağırlaması ön plana çıktı.
Kraliçe Beatrix'in Kayseri programından çok memnun kaldığını ifade eden Büyükelçi Kurpershoek, Kraliçe'nin iyi izlenimlerle Kayseri'den ayrıldığını ve bunu da kendilerine ifade ettiğini belirtti.

Büyükelçi ayrıca Kayseri'nin son zamanlarda bir hayli ön plana çıktığına dikkat çekerek, “Geçtiğimiz günlerde de Avusturya Cumhurbaşkanı Kayseri'ye geldi. Sanırım Kraliçemizin ayağı uğurlu geldi” dedi.

Büyükelçi Kurpershoek konuşmasında Kayseri'nin çehresinin bir hayli değiştiğini de vurgulayarak tecrübeli bir yönetimin işbaşında olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Tarınç da Kayseri adının hem şehircilikte hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vasıtasıyla ön plana çıktığını kaydederek, “Başkanımız 14 yıldır görev yapıyor. Kayseri, bu zaman zarfında önemli gelişmeler kaydetti. Kayseri'nin yurtdışında tanınmasında Abdullah Gül'ün büyük etkisi oldu” diye konuştu.

Ziyarette Başkan Vekili Tarınç, Büyükelçi Kurpershoek'e bir döner kümbet maketi hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 16:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?