4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hollandalı heyetten ilginç hediye!

Hollanda'nın Eindhoven Belediye Başkan Yardımcısı Eric Van Merrienboer ve Helmond Belediye Başkanı Seyit Yeyden ile işadamları, eğitimciler, siyasiler ve üniversiteden temsilcilerin yer aldığı yaklaşık 10 kişilik heyet, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Başkan Vekili Serdar Altuntuğ tarafından kabul edilen heyetin ziyaretine yaklaşık 1.5 tonluk hediye damgasını vurdu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, ziyarette yaptığı konuşmada birçok alanda işbirliğini içeren bu ziyaretin önemine vurgu yaparak, "Kayseri'ye gelen heyette işadamları, eğitimciler, siyasiler ve üniversiteden temsilcilerin olması, bu ziyaretin birçok alanda işbirliği ve dayanışmayı getireceği sonucunu ortaya koyuyor. O yüzden birkaç günlük programı çok önemli buluyorum" dedi.

Eindhoven Belediyesi Başkan Yardımcısı Eric Van Merrienboer de, yaptığı konuşmada Türklerle ticaret ve işbirliği yapmanın güzel yanlarına değinerek, "Kayseri'ye dün akşam geldik. Sabah kalktığımızda Kayseri'nin güzelliğini gördük. Buraya çeşitli sektörler temsilcileriyle geldik. Ticaret başta olmak üzere birçok konuda ortak çalışabileceğimize inanıyorum. Türklerle daha önce de ticaretimiz oldu. Gördük ki sözlerinde duran ve işini iyi yapan insanlar. Kayseri zaten ticaretin merkezi olarak bilinen bir şehir. Teknopark konusunda olsun, eğitim konusunda olsun önemli adımlar atılacaktır. Pozitif gelişmeler yaşanacağına dair işaretler beni mutlu etti" diye konuştu.

Helmond'un Türk Belediye Başkanı Seyit Yeyden de, konuşmasında çok değişik projelerle geldiklerini belirterek, "İki yıldır belediye başkanı olarak Kayseri'ye gelip gidiyorum. Başlatılan dostluk ve işbirliğinin somut adımlarla gelişeceğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Vekili Serdar Altuntuğ her iki belediye başkanına birer döner kümbet maketi hediye ederken, Helmond Belediye Başkanı Yeyden'de şehirlerinin tekstil ve otomotiv merkezi olduğunu belirterek Vekil Altuntuğ'a bir şal hediye etti.

1.5 TONLUK HEDİYE KANEPE

Eindhoven Belediyesi Başkan Yardımcısı Eric Van Merrienboer'in hediyesi ise bir hayli ilginçti.

Mobilya Kenti Kayseri'ye bir kanepe maketi hediye etmek istediklerini belirten Başkan Yardımcısı Merrienboer, Türklerden aldıkları laleyi tüm dünyaya ihraç ettiklerine dikkat çekerek, "Kanepenin üzerinde lale motifini işledik. Bize lale Osmanlı'dan geldi ve biz şimdi tüm dünyaya lale satıyoruz. Ciddi bir ekonomik girdi sağlıyoruz. Dostluğun simgesi olması için kanepenin üzerine lale motifini işledik. Bir ucu açık bu kanepenin, çünkü dostluğun ve işbirliğinin açık olmasını temenni ettik" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesindeki Kardeş Şehir anıtlarının yanına konulan kanepe betondan yapılmış ve yaklaşık 1,5 ton ağırlığında. Üzeri cam ve boncuklarla kaplı kanepede Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin logosunun yanı sıra Eindhoven Kent Konseyi'nin simgesi olan hedef ve ok da yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?