30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

İçi boş ve amaçsız

Türk Büro-Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner, defterdarlık binası girişinde bir basın açıklaması yaparak, Vergi Haftası'nın her sene olduğu gibi bu yıl da içi boş ve amaçsız olarak kutlandığını öne sürdü.

Defterdarlık binası girişinde bir basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner, Maliye Bakanlığı tarafından "dostlar alışverişte görsün" düşüncesiyle vergi mükelleflerinin ve maliye çalışanların sorunlarına değinilmeden ve çözüm yolları aranmadan yapılan etkinlikleri doğru bulmadıklarını söyledi. Muammer Öner, maliye memurlarının sıkıntılarına da değinerek, Kayseri'de de personelin yemekhane hizmetlerinde bile haksızlık yapıldığını, çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığını ve yetkililere yaşanan sorunlar defalarca iletilmesine rağmen bugüne kadar bir netice alınmadığını iddia etti.

Öner, "Bugüne kadar izlenen vergi politikaları, devletimizin ve milletimizin çıkarlarından ziyade, bazı grupların çıkarları doğrultusunda belirlenip uygulandı. Bu nedenle de, vergiyle ilgili yürürlükteki kanunlar adaletten yoksun olmakla birlikte, netlikten ve uygulanabilirlikten uzak olmuştur. Bu durum, vergi memurlarının görevlerini oldukça güç koşullar altında yürütmelerine hatta, karmaşık ve adaletsiz olan bu vergi kanunları bazı memurların canlarına mal olmuştur. Görevleri sırasında saldırıya uğrayan çalışanlarımızın, ölüm ya da yaralanmayla neticelenen darba uğramış çok sayıda maliye çalışanının olması, bu durumun çok açık bir ispatıdır. En ağır koşullarda dahi görevlerini cansiperane bir şekilde yürüten maliye memurlarının görüşleri alınmamaktadır" dedi.

Türkiye'de kalıcı ve gerçekleştirilebilir vergi düzenini sağlamanın mümkün olamadığını iddia eden Muammer Öner, "Reform adı altında yapılan bütün değişimler Maliye Bakanlığı'nda maalesef kadrolaşmaya zemin hazırlamış ve mevcut çalışanlar yok sayılmışlardır. Bu yaklaşımla ve yapılanmayla Türkiye'de vergi adaletini sağlamak, kalıcı ve gerçekleştirilebilir vergi düzenini sağlamak mümkün değildir. Gelir idaresi çalışanlarının moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması gerekirken aksine, personelin adeta çalışma şevkleri yok edilmekte, mesleklerinden soğutulmakta ve huzursuz edilmektedir. Kayseri'de dahi personelin yemekhane hizmetlerinde bile haksızlık ve çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmaktadır. Yetkililere yaşanan sorunları defalarca iletmemize rağmen bugüne kadar maalesef bir netice alamadık. Bizler sorumluluk anlayışıyla sorunların diyalogla çözülmesini istiyoruz ve aynı duyarlılığı yetkililerden de bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 18:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?