3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İçme suyu KASKİ'nin kontrolünde

Kayseri’nin Türkiye ve Avrupa’nın en kaliteli içme suyuna sahip olduğunu belirten Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, “Şehre verilen tüm içme suyu kaynaklarımız 24 saat kontrol altında tutularak mikroplardan ve bulaşıcı hastalıklardan arındırılmaktadır” dedi.

Kendi bünyesinde yer alan modern laboratuarıyla kente verilen içme suyu kalitesini düzenli olarak test ettiklerini belirten Batukan, “Bu kaliteyi sağlamak için sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Örneğin Mayıs ayında toplam 267 yerden su numunesi alındı. Bu suların kimyasal, bakteriyolojik ve fiziksel analizleri yapıldı. Bunun 179’u Kayseri merkeze ait kalan 88’i de hinterlant kapsamındaki yerleşim yerlerine aittir. Bu alınan numunelerde toplam 2 bin 184 parametreye bakıldı. Nisan ve mayıs aylarında da aynı işlem farklı yerlerden alınan su numuneleri ile tekrarlandı. Bu yapılan analizler sonucunda, içme suyu şebeke hattına verilen suyun ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’ne uygun olduğu gözlendi. Yani şu anda şebekeden abonelerimize ulaştırdığımız sularda hiçbir kirlenme söz konusu değil” dedi.

Şebekeye verilen içme suyunun ayda bir kez de İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuarında analize tabi tutulduğunu açıklayan Batukan, “Yapılan analiz sonuçları Gıda Maddeleri Tüzüğü, Türk Standartları Enstitüsü ve Dünya Sağlık Örgütü’nün belirttiği kriterleri sağlamaktadır. Kurumumuzca içme suyu standartlarına uygun olmayan sular kesinlikle şebekeye verilmemektedir” dedi.

Kayseri’deki musluklardan akan suyun hijyenine gerekli önem ve hassasiyeti verdiklerini belirten Batukan, “Şehrimizde görülen ishal vakalarının şebeke suyumuz ile kesinlikle bir ilgisi yoktur. Zaten bunun böyle olmadığını Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz İsmail Tamer ile Sağlık Müdürümüz Kadir Çetinkara da yaptıkları yazılı açıklamalarla kamuoyunu bilgilendirmişlerdir” diye konuştu.

Şebekeden abonelere ulaştırılan suyun hijyen açısından hiçbir problem teşkil etmediğini kaydeden Batukan, “Daha önce de belirttiğimiz gibi KASKİ Genel Müdürlüğü olarak abonelerimize çok temiz ve sağlıklı su ulaştırıyoruz ama bizim tek problemimiz vatandaşlarımızın binalardaki hidrofor kazanları çok kirli olması. Kurumumuzca yıllardır kirlenen depolar temizleniyor ama ne yazık ki vatandaşlarımız buna çok rağbet göstermiyor. Oysa binalardaki hidrofor kazanları en az iki yılda bir temizletilmeli” dedi.

KASKİ Genel Müdürü Batukan, abonelerin şikayetlerini anında değerlendirdiklerini ve şikayete maruz kalan bir yerde en ufak bir problemde dahi KASKİ ekiplerinin hemen müdahale ettiklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 16:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?