4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ihlamur satışları patladı!

Kayseri'de havaların soğumasıyla birlikte ıhlamur, ada çayı ve nar çiçeği satışlarında büyük artış olduğu belirtildi. Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi ise, kış aylarından vatandaşların çaydan çok ıhlamuru tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri'de gece havanın eksi 8 dereceye kadar düşmesiyle vatandaşlar soğuk algınlığına karşı ıhlamur içmeyi tercih ediyor. Özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve astım için ıhlamurun çok önemliği olduğunu belirten Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi, ıhlamuru her yaş grubunun tüketmesi gerektiğini ve sağlık açısında çok faydalı bir içecek olduğunu söyledi.

40 yıldır Kayseri'de aktarlık yapan İbrahim Özselamoğlu ise, vatandaşların soğuk algınlığına karşı her yıl olduğu gibi bu sene de şifalı otlarla tedbir aldığını belirterek, ıhlamur satışlarından çok memnun olduğunu belirtti. Ihlamurun çiçek ve yaprak olarak iki çeşit satıldığını belirten Özselamoğlu, ıhlamurun vücudun direncini artırdığını kaydetti.

Ihlamurun kilosunun 40 ile 50 YTL arasında değiştiğini belirten Özselamoğlu, vatandaşın genellikle gram işi ıhlamur aldığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?