5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

İhracat artışı devam ediyor

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2009 yılı Temmuz ayı ihracatının bir önceki aya göre yüzde 7,42 oranında artarak 97,1 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, her ne kadar rakamlar bir önceki yıla göre düşük olsa da, son üç aydır artış eğiliminde devam ediyor olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Mustafa Boydak, “Odamız üye firmaları 2009 yılı Temmuz ayında 96 ülkeye ve 2 serbest bölgeye 97,1 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Bu rakam bir önceki yıla göre kıyaslandığında yüzde 21,6 oranında bir düşüş olduğu gözleniyor. Bir önceki aya göre ise yüzde 7,42 oranında artış görmektedir” dedi.

İthalat rakamları hakkında da bilgi veren Başkan Boydak, “Kayseri'nin 2009 yılı Temmuz ayı ithalat rakamı 47,1 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki aya göre yüzde 14,5 oranında artış yaşanmıştır. Bu rakam geçen yılın temmuz ayına göre kıyaslandığında ise yüzde 39,8 oranında azalma olduğunu görmekteyiz” şeklinde konuştu.

İhracatta ilk üç sırayı Irak, İtalya ve ABD'nin aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelikten mamul eşyalar, tekstil, mobilya olduğunu söyledi. Dış ticaret verilerinin iyi olduğu illerde ekonomik verilerinde iyi olduğuna dikkat çeken Başkan Boydak, son üç aydır yükseliş trendine giren ihracat rakamlarının daha da iyiye gitmesi temennisinde bulunarak, tüm üyelerine başarılar diledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 13:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?