4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İhtiyaç sahiplerine ekmek yardımı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ile fırıncılar arasında yapılan 'Askıda Ekmek Var' uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekmek yardımı yapılıyor.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ile fırıncıları arasında 'Askıda Ekmek Var' uygulaması başlatıldı. Kocasinan ilçesi Erciyes Evler Mahallesi'nde faaliyet gösteren Acar Pide Fırını'nın sahibi Kadir Çökük, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin 'Askıda Ekmek Var' uygulamasına destek çıktı.

Uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Toplum Destekli Polis Büro Amiri Ufuk Taşçı, uygulamayı Ramazan ayı itibariyle 15 fırında başlattıklarını söyledi. Hedeflerinin bu uygulamayı Ramazandan sonrada devam ettirmek ve tüm Kayseri genelindeki fırınlara yaymak olduğunu kaydeden Taşçı, "Yardımseverlik duygusu bizim toplumumuzun en büyük özelliklerinden birisi. Ramazan ayı ile bu yardımseverlik duygusu bir kat daha artıyor. Bu proje ile yardıma muhtaç insanlarımızı rencide etmeden yardımlarımızı ulaştırma imkanı buluyoruz. Bir ekmek için hırsızlık yapanlar bile var. Bir nevi bu kötü alışkanlıklarında önüne geçmiş bulunuyoruz. Bu uygulama ile ekmek alan vatandaşlarımız ya fırıncıya ekmeğin parasını veriyor yada bir ekmek fazla alıyor askıya bırakıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızda buradan ekmeğini alıyor. Böylelikle ne yardımı yapan belli oluyor ne de yardım alan rencide edilmiş oluyor'' şeklinde konuştu.

Fırın sahibi Kadir Çökük ise Acar Pide Fırını'ndan alışveriş yapan vatandaşların uygulama kapsamında istedikleri kadar ekmek alarak askıya bıraktığını söyledi. Çökük, ''Ekmek almaya parası olmayan ihtiyaç sahipleri ise fırına gelerek, ihtiyaçları kadar ekmeği alıyor. Askıya ekmek bırakmak isteyen vatandaşlarımız, istediği kadar ekmek alarak askıya bırakabiliyorlar. İhtiyaç sahibi olan insanlar da gelip askıdaki ekmeklerden ücret ödemeden ve hiçbir şey sormadan alabiliyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 15:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?