4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İki bakan hastane açtı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'nin Develi ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan hastane ve yurt açılışına katıldılar.

Kayseri'nin Develi ilçesinde gerçekleştirilen açılışa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Nevzat Yalçınkaya, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş ile Sadık Yakut katıldı.

İlk olarak hayırsever Muammer Kocatürk tarafından yaptırılan Hatice-Muammer Kocatürk Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mehter takımı ve folklor ekibi bir gösteri yaptı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, hayırlı bir iş için Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temelini attığı Hatice ve Muammer Kocatürk Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin açılışına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, "Kayseri'de 'Doğduğu toprakla ödeş' diye bir söz vardır. Şu anda Kayseri'de 235 milyon TL'lik değere ulaşan 58. sağlık
kuruluşunun açılışını yapıyoruz. 16 yıl içerisinde 58 tane sağlık kuruluşu hayırseverlerimizin desteğiyle kuruldu. Aynı şekilde MEB açısından da kamuya daha az yük olsun diye eğitim kurumları yapıldı. Bir diğer hayırlı konu da kadın ve doğum hastalıkları üzerine hizmet verecek hastanemizin açılışının Anneler Günü'nden bir gün öncesine denk gelmesidir. Buradan bütün annelerimizin gününü kutluyorum" dedi.

AK Parti hükümetinin Sağlıkta Dönüşüm Programları içerisinde büyük atılımlar yaptığını ifade eden Yıldız, "Eskiden muayene olamayan hastalar sıkıntı yaşıyordu. Şimdi ise 10 dakikada hastalar muayene oluyor. Muayene hizmetleri 4-5 katına çıktı. Sağlıkta Dönüşüm Programları ile anne ve bebek ölüm oranlarında büyük düşüşler oldu" diye konuştu.

Ardından Vali Mevlüt Bilici, Bakan Yıldız'a plaket verdi. Nevşehir'deki programının ardından açılışa katılan Cemil Çiçek ise, hayırsever Muammer Kocatürk ve eşi Hatice Kocatürk'e plaket takdim etti. Hastanenin açılışından sonra protokol üyeleri hastaneyi gezdi. Hastanede yeni doğan bir bebeğe Çiçek ve Yıldız tarafından çeyrek altın takıldı. Bakan Çiçek, bebeğe 'Taner' yerine hayırseverin ismi olan 'Muammer' isminin verilmesini istedi. Hastane gezisi sırasında hayırsever Muammer Kocatürk, yine altın takılan yeni doğan bir bebeğe Bakan Cemil Çiçek'in isminin verilmesini istedi.

Hatice-Muammer Kocatürk Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılışının ardından protokol üyeleri, Alaaddin ve Banu Kuday Sosyal Hizmet Merkezi ve Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program mehter takımının gösterisiyle devam etti. Bakan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin geleceğinin teminat altına alınmasında eğitimin öneminli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin nüfusunun genç bir niteliğe sahip olduğunu kaydeden Çiçek, "Eğitim önemli bir mesele. Bizi sıkıntıya sokan hangi acı ve dert varsa, bunun temelinde eğitimsizlik yatıyor. İster erkek ya da kadın olsun bu fark etmiyor. Eğitim gerekli. Geleceği aydınlık olan toplumlar, insanını iyi eğitmiş toplumlardır. Bu ülkenin geleceğini teminat altına almak istiyorsak, insanımızı iyi eğitmek gerekir. Özellikle Türkiye gibi nüfusunun yüzde 60'ı, 24 yaşının atında olan genç bir millet olarak bu insanlarımızı iyi yetiştirdiğimiz taktirde dünyanın en büyük ülkesi olmaya devam ederiz" diye konuştu.

Dünyada petrolün ve diğer madenlerin bir gün biteceğini söyleyen Çiçek, "Petrolünüz vardır, biter. Madenleriniz vardır, biter. Ama insanı iyi eğitebilirseniz en büyük güç sizsiniz. Onun için biz de eğitime ayırdığımız kaynakla doğru bir iş yaptık. Eğitime öncelik veriyoruz. Her şey bina ve teçhizat yapmakla bitmiyor. Onun beynini de iyi donatmak lazım. Kim olduğunu hatırlatmak lazım. Her insan bir imkandır. Onun için eğitim önemli. Devlet elinden geleni yapıyor. Ama bazen devlet yetmiyor. Hayırsever vatandaşlarımız, burada devreye giriyor. Devlet ve millet kaynaşması da budur. Hepimiz devletten çok şey bekliyoruz. Ama yeteri kadar devlete ve millete ne veriyoruz. Bunun vicdan muhasebesini yapmak lazım. Kayserililer gerçekten iftihar edebilirler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çiçek, hayırsever Alaaddin Kuday'a plaket verdi. Açılışın ardından yurdu gezen konuklara yemekhanede Develi'nin yöresel yemeği olan 'cıvıklı' ikram edildi. Yemeğin ardından Bakan Çiçek Ankara'ya hareket ederken, Bakan Yıldız ise Develi Hatıra Ormanı'ndaki fidan dikim törenine katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?