1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

İkinci el kitaplara büyük ilgi

Kayserili kitapçılar, Erciyes Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin, ikinci el kitaplara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan üniversiteli öğrenciler, öğrenimi için gerekli kitap ihtiyacını, fiyatı daha uygun olan ikinci el kitaplar ile temin ediyor. Sivas Caddesi'nde 8 yıldır kitapçılık mesleği ile uğraşan Döne Yılmaz, üniversiteli öğrencilerine sıfır kitapların yarı maliyeti olan ikinci el kitaplarına daha çok cazip geldiğini ifade etti.

Üniversitelilerin roman ve ders kitabı tercihini daha çok ikinci el üzerine yaptığını dile getiren Yılmaz, ''Maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri, eğitim ve öğretim hayatında kendisine yardımcı olacak ders kitaplarını ve romanlarını ikinci el üzerine yapıyor. İkinci el kitap dükkanlarında, piyasadaki eserlerin az kullanılmışını yarı yarıya maliyet ile bulabilirsiniz. Son zamanlarda eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birçok üniversiteli ikinci el kitap almak için yoğun ilgi gösteriyor. Bazı eserler şu an mevcut değil. Bu dert hem bizi hem de kitap ihtiyacı olan öğrencileri zor durumda bırakıyor'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 15:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan elhan IP: 88.231.163.xxx Tarih : 22.04.2008 15:06:40

tebrikler aynı kanpanyadan bende düzenlicem darısı yolu yokuş muşun başına kayserili kardeşlerimi tebrik ediyorum...