30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

İl Genel Meclisi toplandı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye'de son 4.5 yılda ekonomide iyi gelişmelerin yaşandığını, sanayiciler olarak ekonomideki iyi havanın sürmesini istediklerini söyledi. 

Kayseri İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı konuğu olarak toplantıda konuşma yapan KAYSO Başkanı Boydak, KAYSO'nun çalışmaları ve ekonomi hakkında İl Genel Meclis üyelerine bilgiler verdi. KAYSO Başkanı Boydak, "Türkiye ekonomisinde son 4.5 yılda iyi gelişmeler oldu. Bu gelişmelerin sürmesi lazım. 2001 yılında Türkiye ekonomisi çöküntüye uğramıştı. Şimdi ise iyi bir seyirde devam ediyor. Ekonomideki iyi gelişmelerin artarak devam etmesi lazım" dedi. 

Türkiye'nin AB rüyasının, medeniyet projesi, kalkınma projesi ve rahatlık projesi için gerçekleşmesi lazım olduğunu kaydeden Boydak, "Türkiye'de 20 yıl önce ihracat yapan bin firma vardı. Şimdi 25 bine ulaştı. Türkiye'de 20 yıl önce kurulu şirket sayısı 25 bin idi, şimdi ibe 600 bin. 1983'li yıllarda binli dolarlarda olan ihracat, şimdi 80 milyar dolara ulaştı. Türkiye bulunduğu coğrafyada en büyük sanayi üretimi yapan ülke konumunda. Şimdi sayın başbakanın da belirttiği gibi kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolara yükseltmek lazım. 1 trilyon dolarlık ekonomiye sahip olmamız lazım. Bunlar hayal değil. Bunun için ülke olarak hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Türkiye'nin önü açık. Türkiye gelecekte rahatlığı yaşayacak. Rakamlar bunu gösteriyor. Ben de rakamlarla konuşuyorum" diye konuştu. 

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, kendisinin hiçbir siyasi partiye üye olmadığına da dikkat çekerken, "Son dönemde hep hükümet lehine sözler söylediğim söyleniyor. Doğrudur söylerim. Çünkü ben matematiksel konuşuyorum. Rakamlar bunu gösteriyor. İyi yapılanı takdir eder, kötü yapılanı da eleştiririz. Fakat eleştirimiz nezaket sınırları içerisinde olur. Nezaket sınırlarını aşmaz. Nitekim ekonomide uygun görmediğimiz bazı konularda da gündem oluşturmasını da bildik. Ekonomide el attığımız bir çok konu Türkiye'de gündem oldu" şeklinde konuştu. 

KAYSO Başkanı Boydak, konuşmasının ardından il genel meclis üyelerinin sorunlarını cevapladı. Daha sonra ise İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Taş, KAYSO Başkanı Boydak'a toplantıya katılımlarından dolayı plaket takdim etti.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?