30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

İl Müftülüğü'nde Müslüman oldu

Kayseri'de, Fransız Ophelie Ansel Müslüman oldu. İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman olup Sema ismini alan Fransız Ophelia Ansel'e, İl Müftüsü Şaban İşlek Kur'an-ı Kerim hediye etti. 

Fransa'da müteahhitlik yapan Sedat Perk ile 1 yıl önce tanışan ve aşık olan Ophelie Ansel, evlenmeye karar verdi. Fransa'nın Cannes kentinde oturan Ophelie Ansel (21), aşık olduğu gurbetçi Sedat Perk (26) ile geldiği Kayseri'de Müslümanlığı seçti. Kayseri Müftülüğü'nde düzenlenen törende, Müftü Şaban İşlek, İslam dini hakkında Ansel'e temel bilgiler verdi. 

İl Müftüsü tarafından verilen bilgileri gurbetçi Sedat Perk'in babası Mustafa Perk Ophelie Ansel'e tercüme etti. Daha sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Ophelie Ansel, "Sema" adını aldı. İl Müftüsü İşlek, Ansel'e Fransızca Kuran meali hediye etti. Sedat Perk ile Ophelie Ansel'in, yaklaşık 1.5 yıl önce tanıştıkları ve birbirlerine aşık oldukları, Ansel'in yaşantılarından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiği, çiftin gelecek yıl evlenecekleri öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 02:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?