4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İl Özel İdaresi karla mücadeleye hazır

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, 160 araç, 110 personel ve 7 ayrı ekiple karla mücadeleye hazır olduklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mustafa Atsız, Kayseri'yi etkisi altına alan kar yağışından mutlu olduklarını kaydetti. Karın bereket olduğunu ifade eden Atsız, “Kar bildiğiniz gibi bereket demektir. Bizimde susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacak. Bu kapsamda bir projemiz vardı ve bütün köylere su götürdük. Köylerimizin asfalt sorunu yok. Sadece yüzde 5'lik köyümüzün asfaltı yok, o da doğa şartlarından dolayı. Karla birlikte suyu yeterli olan ve yetmeyen köylerimizin su sorunu çözülmüş olacak. Kar yağışıyla mücadele için İl Özel İdaresi olarak hazırız. 2 ekip merkezde olmak üzere Sarız, Tomarza, Pınarbaşı, Develi, Yahyalı, Felahiye ve Sarıoğlan ilçelerinde 7 ayrı ekibimiz konuşlanmış durumda. Kar yağışının durmasını bekliyorlar. Kar yağışı durduğu andan itibaren çok hızlı bir şekilde, 24 saat içerisinde ulaşmadığımız köyün kalmamasını öngörüyoruz. Bu süre geçen yıl en uzun 36 saat oldu. Yine bu sene de aynı çalışmayı yapacağız" dedi.

Karla mücadele çalışmalarını yapan araçların tamamının uydudan takip sistemi (GPS) ile takip edildiğini ifade eden Atsız, 160 aracı da takip edebildiklerini kaydetti. Atsız, "160 araç Makine İkmal Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan özel büromuzda karla mücadele mühendislerimiz tarafından takip edilmektedir. Hangi aracımızı hangi saatte ne kadar hızlı köye gittiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Araç çalışıyor mu, duruyor mu hız limitlerini aşıp aşmadığını buradan görebiliyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, kar berekettir, yağmaya devam etsin, biz yollarını çok rahat açacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 10:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?