3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İl Spor Merkezleri törenle açıldı

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 27 branşta 987 sporcunun katılacağı ve 1 ay süre ile hizmet verecek olan ‘İl Spor Merkezleri’ açılış töreninde engellilerin yaptığı sema ve futbol gösterisi büyük ilgi topladı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 1-31 Temmuz 2008 tarihleri arası eğitim verilecek olan İl Spor Merkezleri'nin açılış törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Müftüsü Şaban İşlek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, insanın fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmek için 12 ay boyunca spor kursları düzenlendiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından spor merkezine katılacak olan sporcular tarafından kortej yürüyüşü düzenledi. Daha sonra Kayseri Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Derneği'nin eğitim verdiği 7 engelli öğrenci tarafından yapılan semah gösterisi vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Engelli öğrencileri 1 ay boyunca Mevlana'nın eserleri ile eğittiklerini belirten Eğitmen Feride Kılıç, semah gösterilerinin vatandaşlar tarafından daha çok ilgi gördüğünü söyledi.

Program çerçevesinde birçok branştaki sporcular çeşitli gösteriler düzenledi. Türkiye Ampute Futbol Şampiyonası'nda 4’üncü olan Erciyes Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımı’nın gösteri maçı ise büyük ilgi topladı.

Erciyes Üniversitesi Dunkars Takımı ve Karizmashow ekibinin düzenlediği ‘Trambolinli smaç’ hareketleri ise dikkat çekti. Yaklaşık 10 dakika boyunca birbirinden farklı hareketler yapan basketbolcular, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 14:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?