5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

İldem bölgesine modern pazar yeri

İLDEM BÖLGESİNE MODERN SEMT PAZAR YERİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 29 Mart 2009 tarihinden itibaren belediye hizmet ve yatırım alanına dahil edilen İldem bölgesinde büyük ölçekli ve çok amaçlı birçok çalışma yapılarak, semt halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, İldem Toplu Konut alanında 11 bin metrekare alan üzerinde çok amaçlı ve büyük ölçekli bir park yapımının tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı. Büyükkılıç "İldem bizim için önem arz etmektedir. Çünkü alt yapısı tamamlanmış, modern binaları ile ilimizde kentleşme açısından örnek teşkil eden bir bölgedir. İlimizde en büyük ve en fazla nüfusu barındıran Melikgazi İlçesi yapmış olduğu yatırım ve hizmetler ile örnek ve referans gösterilmektedir. 6000 m2 kapalı alan içerisinde uzay çatı olarak üst yapı ile bir Pazar yeri kazandırıldı. Pazar yerinin etrafı açık alan ücretsiz otoparklar yapılarak semtin otopark sorununa çare olundu. Bu Pazar yeri ayrıca Pazar kurulmadığı zamanlarda üstü kapalı otopark, çocuk oyun alanı ile Kurban bayramlarında Kurban Kesim yeri olarak değerlendirilecektir" dedi.

Eski Pazar yerinin ise manifaturacılar esnafının satış yeri alarak tahsis edileceğini ifade eden Büyükkılıç, çok amaçlı olarak hizmet verecek olan Kapalı Semt Pazar yeri inşaatı için yaklaşık 675 bin TL harcamada bulunulduğunu kaydetti.

Büyükkılıç, Melikgazi İlçesine bağlanan yeni yerleşim bölgelerinin Melikgazili olmanın farkını yaşamaya başladıklarını sözlerine ekledi.

İLDEM BÖLGESİNE MODERN SEMT PAZAR YERİ
İLDEM BÖLGESİNE MODERN SEMT PAZAR YERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:49:00
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?