4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İlginç yıkım, lokanta sahibini yıktı

Kayseri’de bir bankanın eski şubesinin yıkımında, bitişteki lokantanın duvarları zarar gördü. Yıkım esnasında duvarlarının bazı bölümleri çöken lokantanın işletmecisi, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Cumhuriyet Mahallesi Nazmi Toker Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın eski şubesi, yerine iş merkezi yapılması için yıkıldı. Yıkım esnasındaki sarsıntıdan banka şubesinin hemen bitişiğindeki Bebek Et Lokantası’nın bazı duvarları zarar gördü. Duvarı yıkılınca yemek masaları ortada kalan ve içerisi hafriyatla dolan Bebek Et Lokantası’nın işletmecisi Kemal Başgöncü, lokantasının 12 yıldır faaliyet gösterdiğini ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi.

Zararının karşılanmasını isteyen Başgöncü, "Bütün rezervasyonlarımı iptal ettirmek zorunda kaldım. Ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilemiyorum. Mağdurum, toplu yemekler için tam sezon açılmıştı ki, lokantanın duvarları yıkıldı. Hafriyatın kalkması ve inşaata başlanması uzun süre alacağa benziyor. Kayseri merkezinde oluşan bu görüntü kirliliği, göze hoş görünmüyor. Zararımın karşılanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.

Öte yandan, yıkımı yapan işçiler ise, lokantanın duvarının yıkımdan değil, çürük malzeme kullanılmasından dolayı çöktüğünü öne sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 11:56:25
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 17:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?