3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'İlik Bankası' için imza topluyorlar

Kayseri’de hizmet veren Talasemi ve Lösemililer Derneği, Türkiye’de ilik naklinin kolaylaştıracak ilik bankasının kurulması için imza kampanyası düzenliyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye’de ilik bankasının kurulması için açılan stantta 2 gün içerisinde yaklaşık bin 500 adet imza toplandı.

Kayserili vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stand hakkında bilgiler veren Talasemi ve Lösemililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Başdemir, Türkiye’de 1 milyon 500 bin Lösemi ve 4 bin 500 Talasemi hastası olduğunun altını çizerek, kesin tedavilerinin ilik nakli ile mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye’de ilik bankasının bulunmadığını belirten Başdemir, sadece hastanelerin kendi bünyelerinde bulunan ilik bankalarının da yetersiz olduğunu ifade etti. Başdemir, “Almanya’da 2 milyon, Amerika’da 4 milyon 500 bin, KKTC’de 114 bin donör bulunurken 80 milyon nüfuslu Türkiye’de 30 bin donör bulunmaktadır. Hastaya dokuların tutma oranı 300 bin de bir olmasından dolayı bu sayı çok yetersiz oluyor. Kurulacak bir ilik bankasında ise en az 300 bin donöre ihtiyaç olmakta. Bu uygulama hayata geçerse lösemi ve talasemi hastalarının iyileşmesi sağlanacaktır” dedi.

Kampanyanın Türkiye genelinde yaygınlaştırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Başdemir, Kayseri’de kurulan standın 1 hafta boyunca açık olacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 10:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan IP: 88.228.95.xxx Tarih : 4.06.2008 00:51:17

Faruk Abi çalışmalarından ve çabalarından dolayı tebrik ediyorum seni. İnş. birgün bu kanayan yarayada merhem olucaz türk milleti olarak. Hepimiz Dönor olacağız inş...