4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İlk kez doğum gününü kutladı

Kayseri'de 100 yaşını dolduran Hanzade Coşkun, ilk kez doğum gününü kutladı. 1908 yılında dünyaya gelen Coşkun, bir asırlık ömrü doldurmanın sevincini çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşadı.

Doğum günü için hazırlanan pasta üzerindeki mumları üfleyerek 100 yaşına adım atan Hanzade nine pastasını sevinç gözyaşlarıyla kesti.

100. yıla rağmen hala dirençli olduğu gözlenen Hanzade nine 115 yaşına kadar yaşamayı hedefliyor. Asırlık ömrü doğal ve dengeli beslenmeye borçlu olduğunu belirten Coşkun, "Çok mutluyum. Allah herkese böyle uzun bir ömür nasip etsin" dedi.

Annesine 100. yaş gününde doğum günü kutlaması hazırlayan Mehmet Coşkun, yaptığı açıklamada, "Annem bugüne kadar hiç doğum gününü kutlamadı. Ben 100. yaş günü için kutlama sözü vermiştim. Bugün bunu gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Herkese yaşamanın nasip olmayacağı bir yaşı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Annesinin Yozgat'ın Çayıralan ilçesi Turluhan köyünde 1908 yılında dünyaya geldiğini ifade eden Coşkun, annesinin asırlık ömrünü şöyle özetledi: "Annem köyde başkasıyla nişanlıyken babama kaçarak evlenmiş. Bu evlilikten 5 evlada sahip. Babamı 1972 yılında kaybettik. Annem o günden bu yana eşsiz hayata devam ediyor. Asırlık ömre rağmen hala dirençli. Ömrü boyunca 2-3 kez doktora gitti. Çünkü dengeli ve doğal besleniyor. Yemeklerini zamanında yemeyi seviyor. Bu şekilde 100 yaşına geldi."

Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 13:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?