30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

İlkbahar'dan buğday tüccarlarına tepki

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın ekmeğe yüzde 30 zam yapılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğe zam gelmesinin Buğday tüccarlarından kaynaklandığını söyledi.
 
İlkbahar, açıklamasında, Türkiye'de geçen yıllara nazaran ihraç edebilecek miktarda buğday stoku dahi bulunduğunu ifade ederek, ekmeklik buğday sıkıntısının söz konusu olmadığını bildirdi. İlkbahar, TMO'nun yıllık tek fiyat vermesinden dolayı buğday tüccarlarının geçmişteki tatlı karları yapamadığını, bunun için de suni artışlarla buğday fiyatlarını yükseltme çabası içinde olduklarını kaydetti. İlkbahar, açıklandığı üzere ekmeğe gelecek zammın Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan değil buğday tüccarlarının bu tutumundan kaynaklandığını öne sürdü. Buğdaya yapılan suni artışların ister istemez una ve ekmeğe yansıdığını kaydeden İlkbahar, "Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve diğer ilgililer buğday fiyatlarındaki bu suni artışa dur demek için gerekli girişimde bulunmalıdırlar. Türkiye'nin buğday stoku kendine yeterlidir ve fazlası bile vardır. Bu fiyat artışlarında mağdur olan tüketici ve fırıncı esnafıdır" dedi.
 
Genel Müdür İlkbahar, "Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı'nın Ankara'da ekmeğe yüzde 30 zam gelecek şeklindeki açıklamasının ardından halk ekmeğe de zam yapılacak mı?" şeklindeki soru üzerine ise, "Halk ekmek olarak ekmeğe zam yapma çalışmamız yoktur" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 12:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?