30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

İmam Hatipliler dernek kurdu

Kayserili İmamhatip Lisesi mezunları, dernek kurdu. İmam Hatip Lisesi mezunlarını ve mensupları arasında iletişim kurmak, birliği sağlamak, okul ile manevi bağlarını devam ettirmek, kamuoyu nezdindeki önemini belirginleştirmek ve artırmak amacıyla, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği kuruldu.
 
Dernek binasında derneğin ilk basın toplantısını yapan Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan, derneğin kurulum amacını ve gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetlerini anlattı. Kayseri İmam Hatip Lisesi'nin 1951 yılında eğitim ve öğretime açılan 7 İmam Hatip Lisesi'nden birisi olduğunu vurgulayan Şahan, Kayseri İmam Hatip Lisesi'nin 1958 yılından itibaren mezun vermeye başladığını ve bugüne kadar 59 dönem mezun verdiğini söyledi.
 
Kayseri İmam Hatip Lisesi'nin Türkiye'de ilk açılan İmam Hatip Liselerinden birisi olduğunu ifade eden Şahan, "Okulumuzun birçok ilde mezunları vardır. Sivas, Amasya, Samsun, Ordu, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kütahya, Erzincan, Kastamonu bunlardan bazılarıdır. Derneğimizin kısa adı 'KİMDER' olup amaçlarımız ise, İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları arasında iletişim kurmak, birliği sağlamak, okul ile manevi bağlarını devam ettirmek, kamuoyu nezdindeki önemini belirginleştirmek ve artırmak, Mezunlarla halen bu okullarda devam eden öğrenciler arasında karşılıklı sosyal-kültürel yardım ve dayanışmayı sağlamak, İmam Hatip Lisesi mezunlarına akademik kariyer temin edebilmek üzere yurtiçi ve yurtdışında üniversite ve yüksek okullara devam imkanı sağlayacak çalışmalarda bulunmak, üyelerin kanuni çerçeveler içinde haklarını korumaktır" dedi. 

Üyelerin, öğrencilerin ve vatandaşların eğitim ve kültür seviyelerini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Şahan, "Konferans, kurslar, seminer ve paneller düzenlemek, ilmi araştırmalar yaptırmak, spor alanları, sanat kulüpleri kurmak, ahlaki-milli, içtimai, iktisadi, dini kültürel, turizm ve çevre konularında neşriyatta bulunmak, geziler, spor müsabakaları, yarışmalar, sergi, kermes, konser, piknik, yemek, kokteyl, sağlık taramaları, ağaçlandırma ve benzeri organizasyonlar düzenlemek faaliyetlerimiz arasındadır" diye konuştu. 

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği'nin yönetim kurulunda ise şu isimler yer alıyor: 

"Ali Şahan (Dernek Başkanı), Ahmet Suat Canleblebici, Ahmet Erkan (Başkan Yardımcısı), Gazi Mehmet Yaralı (Muhasip), Mehmet Keskin (Sekreter), Dilaver Avcı, Sıddık Tuna, Hacı Ali Çakıcı, Mahmut Safa Adıgüzel (üye)"
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 14:20:46
Güncelleme :2 Ağustos 2006 Çarşamba 14:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?