3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İmece usulü Yahyalı'da yaşıyor!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Karaköy köyünde yaşayan kadınlar, imece usulü çalışırken, aynı zamanda yardımlaşma geleneğini de sürdürüyor.

Yahyalı ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve bin 167 kişilik nüfusa sahip Karaköy köyünde, kadınlar hala imece usulü çalışıyor.

Özel günlerde bir araya gelen kadınlar, el işi, çeyizlik eşya, düğün yemekleri, gözleme yapımı ve çeşitli etkinlikleri imece usulü yapıyorlar.

Aralarında hiçbir zaman en küçük bir sorun olmadığını ve bütün işleri el birliğiyle dayanışma içerisinde yaptıklarını ifade eden ev hanımı Fatma Sırkıntı, “Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte bizim işlerimiz artıyor. Önceleri tarla işlerinde çalışıyorduk, şimdi havaların soğumasıyla birlikte kışlık yiyeceklerimizi hazırlamaya başladık. Tabi ki sadece kışlık ürünler hazırlamak için değil, özel günlerimizde de bir araya gelerek yardımlaşırız. Mesela nişan, düğün, açılış, asker uğurlama, el işi yapımı bunlara bir örnektir. Bugünde köyümüze gelen misafirlerimize gözleme yaparak ikram ediyoruz. Hem birlik beraberlik ve dayanışma ruhumuzu geliştiriyoruz, hem de geleneklerimizi yaşatmış oluyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?