3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İncesu'da 62 ünite kan toplandı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında İncesu ilçesinde 62 ünite kan toplandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından İncesu ilçesinde düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, EÜ Kan Merkezi görevlileri de kan bağışı kampanyası hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Açıklamalarda bulunan EÜ Kan Merkezi yetkilisi Biyolog Mehmet Yay, bilgilendirmeden sonra bağışta bulunmak isteyenlere gerekli formu doldurarak tansiyon, nabız, ateş gibi konularda muayenelerini yaptıklarını söyledi.

EÜ Kan Merkezi doktorları tarafından muayeneleri değerlendirilen vatandaşların daha sonra açılan kan alma yataklarına geçerek kan bağışında bulunduklarını kaydeden Mehmet Yay, “Üniversitemizde kan ihtiyacı olan ve şehir dışından gelmiş kimsesi olmayan, özelliklede sürekli kan kullanan onkoloji hastaları için gönüllü kan bağışı kampanyası başlattık. Belediyenin Ramazan etkinliği kapsamında İncesu ilçesinde 2,5 saat içerisinde 62 ünite kan topladık. Kan bağışında bulunanlara meyve suyu ve kek ikramında bulunduk. Kampanyamız devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?