4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İncesu'da doğalgaz çalışması

Kayseri'nin İncesu ilçesinde Kayserigaz A.Ş. tarafından 4.5 milyon dolara mal olacak olan doğalgaz yatırımı düzenlenen törenle başlatıldı. 

Kayseri'nin İncesu ilçesi Kayserigaz A.Ş. tarafından yapılacak çalışmalar nedeniyle Karamustafa Paşa Mahallesi'nde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Kayserigaz A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, dört yıldır Kayseri'de kullanılmaya başlanılan doğalgazın İncesu ilçesine de verilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Doğalgazı, İncesu ilçesine getirecekleri için mutlu olduklarını ifade eden Tola, ''Biz çalışmalarımızla 4.5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak, bu yıl ilçemizde doğalgaz kullanılmasını sağlayacağız. İncesu için yapacağımız 23 bin metre çelik hat ve 16 bin metre kolezyon hat yatırımıyla çağdaş, temiz ve ekonomik bir enerji kaynağı olan doğalgazı ilk etapta Gönenket, Bahçelievler, Karamustafa Paşa mahallelerinde oturan bin 200 hanenin hizmetine sunacağız. Doğalgazın kullanılmaya başlanılmasıyla birlikte ilçenin vizyonunun değişeceğine inanıyoruz. Kayserigaz olarak, İncesu halkının doğalgaz rahatlığına kavuşmalarını sağlayacağımız için çok mutluyuz. Doğalgazın dünyada çok eski bir tarihi olmasına rağmen ülkemizde de kullanım alanı giderek genişlemektedir. Doğalgaz tanıtımı ve abonelik kayıtlarını yapmak için Salı Cuma, Cumartesi günleri ekiplerimiz İncesu ilçesinde çalışmalar yapacak. Doğalgazla birlikte İncesu halkı yüzde 50 tasarruf imkanına kavuşacaktır'' dedi 

Konuşmanın ardından, Vali Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, temsili doğalgaz borularına kaynak yaparak birleştirip, açılış kurdelesini kestiler.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 14:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?