4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İngiltere Büyükelçisi Baird Kayseri'de

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Kayseri'nin harika bir şehir olduğunu ve uluslararası camiada şöhrete sahip dinamik bir yapısının bulunduğunu söyledi.

Büyükelçi Nick Baird, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette, Kayseri'ye ayrı bir önem verdiklerini belirten Büyükelçi Baird, Türkiye'de Ankara ve İstanbul dışında da büyük potansiyele sahip şehirler bulunduğuna vurgu yaptı.

Nick Baird, "Kayseri'ye ilk kez geldim ve harika bir şehir gördüm. Buraya gelmeden önce de Kayseri hakkında olumlu düşüncelerim vardı. Çünkü Kayseri, uluslararası camiada şöhreti olan bir şehir. Dinamik bir yapısı, ekonomik ve turizm yönünden potansiyeli olan bir şehir. Ben iki yıldır Türkiye'de görev yapıyorum. Bu süre içinde birçok Anadolu şehrini gezdim. Kendi ülkeme, Türkiye'nin Ankara ve İstanbul'dan ibaret olmadığını, bunların dışında da çeşitli potansiyele sahip şehirler bulunduğunu göstermeye çalışıyorum. Bunların başında da Kayseri geliyor. Çok güzel ortak projeler geliştirilebilir ve karşılıklı işbirliği yapılabilir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ise, Kayseri'nin hızla gelişen bir şehir olduğunu söyledi. Altuntuğ, "Baird'i Kayseri'de görmekten memnunluk duyduk. Şehrimiz ekonomik, kültürel ve turizm yönünden büyük potansiyele sahip. Bu yönde gelişimi hızlandıracak Erciyes Kış Turizm Merkezi, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi gibi büyük projelerimiz var" diye konuştu.

Ziyarette Başkan Vekili Altuntuğ, Büyükelçi Baird'e döner kümbet maketi hediye ederken, Büyükelçi Baird de Başkan Vekili Altuntuğ'a İngiliz sanatçılar tarafından İstanbul'da açılan "Doğu'nun Cazibesi" isimli resim sergisindeki tablolardan oluşan bir katalog ile mukabele etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 13:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?