1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

İnşaat pompasıyla şahin kurtarma

Yaklaşık 40 metre yükseklikte mahsur kalan şahin yavrularını almak için itfaiye merdiveni yetişmeyince, devreye inşaat pompası girdi. 

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Çubuklu köyü Sakız Dağı mevkiinde faaliyet gösteren bir taş ocağındaki işçiler, kayalık alanda 40 metre yükseklikte bulunan şahin yavrularını görünce çalışmayı durdurdu. Mahsur kalan yavru şahinler nedeniyle 3 gündür çalışamadıklarını ve dinamitle patlatma yapamadıklarını söyleyen işçiler, Yeniden Doğa Derneği'ne ve itfaiyeye haber verdi. 

İlk olarak Yahyalı Belediyesi'ne ait itfaiye aracının merdiveninin kısa gelmesi nedeniyle kurtarma operasyonu başarısız oldu. Ardından taş ocağına ait inşaat pompasının uç kısmına bir işçinin bağlanmasıyla yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Böylelikle, nesli tükenmek üzere olan 4 adet kırmızı baş cinsi şahin yavrusu, 40 metre yükseklikten kurtarılmış oldu. 

Operasyonda; Yahyalı Jandarma ekipleri, Yahyalı Belediyesi ve Yeniden Doğa Derneği yetkilileri hazır bulunurken, taş ocağı sahibi Adem Can, kurtarılan yavru şahinleri Yeniden Doğa Derneği Başkanı Kasım Bulur'a teslim etti. 3 günün ardından yeniden çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Can, "Şahin yavrularını kurtardığımız için mutluyuz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 17:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?