5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

İnşaat tinercilere mesken oldu

Kayseri'de 13 yıldır inşaatı bitmeyen organ nakli hastanesi binasının tinercilerin mekanı haline gelmesi, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Melikgazi ilçesi Köşk Mahallesi'nde 1996 yılında özel bir vakıf tarafından yapımına başlanan organ nakli hastanesi inşaatı tamamlanmayı bekliyor.

Konu hakkında bilgi veren Köşk Mahallesi Muhtarı Elif Meneviş, hastane inşaatının 13 yıldır bitirilemediğini hatırlatarak, "Duyarlı insanlardan bu bina hakkında olumsuz bilgiler alıyorum. Şifahen bu konu hakkında Melikgazi Belediyesi'ne başvurdum. İnşaatın durumu hakkında bazı mahalle sakinleriyle görüştüm. Mahalle sakinleri burada tehlikeli olayların olduğunu, tinercilerin geldiğini ve bu durumdan rahatsız olduklarını söylüyor" dedi.

Mahalle sakinlerinin buranın alışveriş merkezi veya park yapılması isteğinde bulunduklarını kaydeden Meneviş, yetkililerin bu konuda gerekli çalışmaları yapması gerektiğini söyledi.Mahalle sakinleri ise hastane inşaatının görüntü kirliğine sebep olduğunu belirterek, buranın alışveriş merkezi olmasını istedi.

Mimar Tufan Karagöz de hastane inşaatının Mehmet Mıhçı Grubu Erciyes Organ Nakli Vakfı'na ait olduğunu belirterek, ruhsatının olduğunu söyledi. 1996 yılında temeli atılan hastanenin 3 bin metrekarelik kaba inşaatının 2001 yılına kadar yapıldığını ifade eden Karagöz, "Yap işlet modeli ile tasarlandı, finansları yok. İnşaat hastane olarak tasarlandı. Ama bundan sonra iş yeri, öğrenci yurdu veya dershane olabilir. İmarı iş yeri ve hastane diye kayıtlıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 13:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?