4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İnşaatı bitmeyen cami 4 imam eskitti!

Hayırsever vatandaşları ile bilinen Kayseri'de 20 yıldır yapımı tamamlanamayan bir camiden dört imam emekli oldu.

Talas ilçesi Kiçiköy Mahallesi Altın Tepe Caddesi üzerinde bulunan Altın Tepe Camii'nin temeli 1986 yılında atıldı, 1988 yılında zemin katı ibadete açıldı. Caminin temelinin atılmasında önemli katkıları olan emekli İmam Hatip öğretmeni Celaleddin Karakılıç, "1988 yılında zemin katı ibadete açtık. Ondan birkaç sene sonra lavabo, tuvalet, bahçe düzenlemelerini yaptık. Bir yaptıran çıkar mı diye caminin yapımına 12-13 yıl ara verdik. Evvelki sene caminin yapımına tekrar başladık ve bu hale getirebildik.

İnşallah bu sene hayır sahipleri el uzatırsa camimizi Ramazan ayına bitirip ibadete açmış oluruz. Cami yapıldıktan sonra alt kat gençlere tahsis edilecek, bilgisayar ve masa konularak eğitim verilecek. Biz bu hizmetlerden gençlerimizin de yararlanmasının faydalı olacağını düşünüyoruz'' dedi.

Kiçiköy Mahalle Muhtarı Bekir Hastürk ise, ''Caminin kurucularından olan ve çok emeği geçen Celalaeddin Hoca söylemek istemiyor ama iki tane dairesini satıp camiye bağışladı. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Plaket törenindeki hayırseverlerimizi bir de bu Kayseri'deki Altın Tepe Camii'ne yönlendirsin. 20 yıldır camimiz bu halde, dört tane imamımız buradan emekli oldu. Şu an alt kat ibadete açık, üstünün inşaatı halen devam ediyor. Hayırseverlerimizin bir an önce camimize yardım yapmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden 19 yaşındaki Cavit Akkaya ise doğduğundan beri caminin inşaat halinde olduğunu söyleyerek, "Bu cami çocukluğumdan beri hep böyle, yeni yapılmaya başlandı. Buradan hayırseverlerimize duyurulur, camimizin güzel bir şekilde yapılmasını istiyoruz" dedi. Altın Tepe Camii'nin 20 yıldır yapımı bitirilemeyen iki minaresi ve kubbesi tamamlandığında Talas ilçesinin en büyük camisi olacağı, ayrıca minarelere yapımına katkıda bulunan kişilerin isimlerinin verileceği belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:01:53
Güncelleme :8 Şubat 2008 Cuma 16:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?