4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İnternetsiz okul kalmayacak

Kayserili hayırsever iş adamları ve Kayserililer Derneği tarafından satın alınıp Milli Eğitim okullarına hibe edilecek 28 bilgisayar teknolojisi laboratuarı ve Nurullah Narin-Pakize Narin İlköğretim Okulu’nun açılışı için Kayseri’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ’’Bundan sonra yaptıracağımız okullar öyle tip projelerin uygulandığı tip okullar olmayacak, tipli okullar olacak’’ dedi.

Bakan Çelik, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin’in, Kayseri’nin Germir Köyü’nde anne ve babası anısına yaptırdığı Nurullah Narin-Pakize Narin İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katıldı. Halit Narin’in, atalarının mezarlarının bulunduğu köye vefa borcunu ödemek üzere okul yaptırdığı belirten Çelik, kesme taştan yapılan okul binasını beğendiğini söyledi. Bundan sonra yaptırılacak okulların farklı mimari tarzda yapılması için 50 değişik proje hazırladıklarını ifade eden Çelik, ’’Tip okul projelerini değiştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 50’ye yakın proje geliştirdik. Yeni okul binalarımızın mimari tarzına diyoruz. Ulus mimarisine benzer bir mimari tarzıyla halkımızın önüne çıkacağız. Birinci Meclis binasının hatlarına benzer hatlar olacak. Bizden birçok çizgiyi ve unsuru taşıyacak. Modern unsurlarla birlikte yeni okul tipleriyle halkımızın karşısına çıkıyoruz. Bundan sonra yaptıracağımız okullar öyle tip projelerin uygulandığı tip okullar olmayacak, tipli okullar olacak" diye konuştu.

İnsanın sahip olduğu mal varlığıyla değil, bıraktığı eserlerle anılacağını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
’’Malınız, mülkünüz, rütbeniz varsa, şüphesiz ki siz önemli bir insansınız. Ama önemli insanların önemi, parası, pulu, malı, mülkü, rütbesi olduğu sürecedir. Bunlar gittiği zaman önemli adam olmazsınız. Önemli olan, değerli insan olabilmektir. Bu dünyadan göçüp gitseler bile adeta gömülen defineler gibi onlar kıymetlerini her zaman muhafaza ederler. Başkalarının dertleriyle dertlenebilen, başkasıyla paylaşabilen, mensup olduğu topluma, devlete kendisinden katkıda bulunan insan, değerli insandır. İsimlerimiz ya mezar taşlarına ya da böyle ilim, irfan yuvalarının alnına yazılacak. Nurullah ve Pakize Narin ismi, bu okulun alnına bir şeref abidesi olarak yazılmıştır.’’
İş adamı Halit Narin de, ’’Atalarımın yaşadığı bu topraklarda, geçmişin mirasını geleceğe taşıyacak bu okulu yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Halit Narin’e teşekkür plaketi verdi. Daha sonra 2.5 trilyon lira harcanarak yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okulu, törenle hizmete açıldı.
Bakan Çelik, Nurullah Narin-Pakize Narin İlköğretim Okulu’nun açılış töreni öncesi Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi tarafından 28 okula kurulan bilgi teknolojileri laboratuarının sembolik açılışını Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. Açılış öncesinde bir konuşma yapan Bakan Çelik, kağnı yapabilecek malzemelerle, uzay mekiği yapılamayacağını söyledi. Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:
"Eğer dünya ile yarışacaksak, medeniyet yarışında geri kalmamak gibi bir irademiz varsa, mutlak surette bunun gereğini yapmak zorundayız. Bundan dolayı hükümetimiz eğitim alanında önemli çalışmalar yapıyor. 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi bütün bakanlıklar arasındaki en büyük bütçeye sahipti. 2005 yılında da bu böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Hükümetimiz eğitimi Türkiye’nin öncelikli önemli meselesi olarak görmektedir. Ancak genç nüfusumuzun fazlalığı, eğitim görmesi gereken nüfusumuzun fazla olmasından dolayı ABD’nin ve AB’nin kişi başına eğitime ayırdığı kaynak kadar para maalesef ayıramıyoruz. Aradığımız mükemmelliği yakalayabilmemiz için sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarımızın ve diğer kuruluşlarımızın desteğine mutlak ihtiyaç duyuyoruz. Voltran adında bir çizgi film vardı. Kötülerle savaşmak için ’Voltranı oluştur’ emri veriliyordu. Biri kafayı, biri gövdeyi, biri kol ve bacakları oluşturuyor ve kötülerin üzerine gidiyorlardı. Valisiyle, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sanayicisiyle, esnafı ve tüccarıyla her ilimiz Voltran’ı oluşturarak cehaletin üzerine gitmek zorundadır."

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 12:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?