2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

İntihara kalkıştı; 1500 kişi seyretti

Kayseri'de Bayram Durmuş isimli işsiz vatandaş 6 milyarlık kredi borcu nedeniyle 7 katlı binaya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Durmuş'un girişimini yaklaşık bin 500 kişi film seyreder gibi heyecanla izledi.

Kayseri'de 46 yaşındaki Bayram Durmuş'un intihar girişimi film sahnelerini aratmadı. 7 katlı Tapınç Ünlü İş Merkezi'nin çatısına çıkan 3 çocuk babası Durmuş, 6 bin YTL'lik borcu nedeniyle boğazına Türk bayrağını da asarak intihar etmek istedi. Bu girişimin emniyet güçlerine ihbar edilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve çok sayıda polis ekibi geldi. İtfaiye ekipleri, Durmuş'un girişimin gerçekleşme ihtimali üzerine iş merkezinin önüne hava yastığı yerleştirdi. Polis ekipleri ise işsiz vatandaşı ikna etmek için çatıya çıktı.

Çatıdaki kiremitleri aşağı atan Bayram Durmuş'un girişimi vatandaşların da ilgisini çekti. İntihar girişiminin yaşandığı binanın önünde 5 dakika içinde yaklaşık bin 500 kişi toplandı. Öte yandan, çevredeki iş merkezlerinde çalışan onlarca vatandaş pencerelerden olayı meraklı gözlerle izledi. İkna için çatıya çıkan polis ekipleriyle yaklaşık yarım saat boyunca konuşan Durmuş, zaman zaman ayaklarını çatıdan sarkıtarak ve elindeki kiremitleri aşağıya bırakarak insanları heyecanlandırdı.

Yaklaşık yarım saat süren ikna çalışmasının ardından Durmuş'a yaklaşan polisler, bir dakika süren boğuşmanın ardından işsiz vatandaşı kurtardı. Polislerin olumlu sonuçlanan çabası sonrası vatandaşlar alkışlayarak emniyet ekiplerini kutladı.

 

CHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Refik Çeliker IP: 81.215.33.xxx Tarih : 15.11.2007 08:23:59

olayı görenlerden biriyim. işin en acı tarafı ise o kalabalığın bir çoğu sanki hatıra fotoğrafı çektirir gibi cep telefonları ile olayı gülerek izliyorlardı. ve hatta bazı görevliler dahi telefonlarına görüntü kaydetme telaşı içinde idiler. vicdan nerede, bir insanın hayatı söz konusu iken insanlar panayırdaymış gibi hareket ediyorlardı