4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İpek Grup sempozyuma sponsor oldu

İpek Grup, Kırşehir'de düzenlenen 21. Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları programı çerçevesinde, 10 ülkeden 200 bilim adamının katıldığı '1. Uluslar arası Ahilik Kültürü ve Kırşehir Sempozyumu'na sponsor oldu.

İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Ahi Evran'ın ülkemiz esnafına,ticaretine ve gönül kanalına yaptığı katkıları anlatan 1. Uluslar arası Ahilik Kültürü ve Kırşehir Sempozyumu'na karınca kararınca destek oldukları için mutluluk duyduğunu söyledi.

Arslan, ”Öncelikle böyle bir organizasyonu Ahilik Sempozyumunu tertiplediği için Kırşehir'i kutluyorum. '1. Uluslar arası Ahilik Kültürü ve Kırşehir Sempozyumu' Ahi Evran'ın büyüklüğüne, ülkemiz esnafına, ticaretine yaptığı desteği tabiki gönül kanalına yaptığı katkıları hakkıyla anlatmak adına fevkalâde güzel bir organizasyon. Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi ile esnaf ve sanatkarları çok harika bir çalışma yapılmış. Sempozyumu, bilim adamlarının yüksek katılımları ile ulusal olmakla beraber uluslar arası bütün milletlere de anlatma imkanı sağlamışlar. Onları tebrik ediyorum” dedi.

“AHİ EVRAN'IN ÖĞÜTLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Ahi Evran'ın esnaf ve sanatkarlara çok değerli öğütler ve güzel ahlakları miras olarak bıraktığını kaydeden Arslan, bu doğrultuda çalışıldığında toplumun düzeleceğini belirtti. Arslan” Esnaf ve sanayicilerimiz de Ahi Baba'dan miras kalan güzel ahlakları ve öğütleri vardır. Kaliteli iş yapacaksın, eline, beline, diline dikkat edeceksin. Toplumu toplum yapan, yüksek kaliteli toplum yapan, yüksek ahlakın da tohumlarını atmış olan, Ahi Evran'a rahmet diliyorum” diye konuştu.

İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Kayseri'de 2007 yılının 'Yılın Ahisi' seçilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:02:56
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 15:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?