4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Iraklı gazeteciye kefalet yardımı

19. dönem Kayseri milletvekili Doktor Seyfi Şahin, ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlatıp gözaltına alınan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'nin serbest bırakılması için tazminat ödemeye hazır olduklarını belirtti.

Özel Seyfi Şahin Kulak Burun Boğaz Merkezi Başhekimi Dr. Seyfi Şahin, hafta sonu Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Başkanı George W. Bush'a basın toplantısı esnasında ayakkabılarını fırlatarak tepki gösteren ve ardından gözaltına alınan gazeteci Muntazır El Zeydi'nin serbest bırakılması için tazminat yardımı vermek isteğini belirtti.

Bir basın toplantısı düzenleyen 19. dönem Kayseri milletvekili Dr. Seyfi Şahin, Irak'ta meydana gelen ayakkabı olayını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Olayı, bir
ülkenin haksız yere işgalini en iyi kınama yolu olarak gördüğünü ifade eden Dr. Şahin, "Ayakkabıyı fırlatan Bağdatiye Televizyonu muhabiri Muntazır El Zeydi'nin de hukuken mağdur olduğu kanaatine varılmıştır. Bush'un El Zeydi'yi döven ve zulmeden korumalarını kınamaktayız. Ayakkabı saldırısında ölüm tehdidi yoktur. Çünkü darp malzemesi yumuşaktır, sağlığa zarar verebilecek nesne değildir. Milyonlarca insanın öldüğü Irak işgaline karşı en medeni tepki, ayakkabı ile olan saldırıdır. El Zeydi'nin tutuklanması veya hapisle cezalandırılması uluslararası hukuka aykırıdır. Olayda Bush'a hakaret vardır. Bu da para ile cezalandırılır. Özel Seyfi Şahin Kulak Burun Boğaz Merkezi olarak El Zeydi'nin kefaletle bırakılması için gerekli tazminatı ödemeyi kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?