2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Irak'tan haber var!

Irak'a inşaat işlerinde çalışmak üzere giden 24 işçinin tutuklandığı haberini alan aileler, belirsizliğin ortadan kalkmasıyla biraz olsun rahatladıklarını söyledi.

Kayseri'nin Talas ilçesi Kepez Mahallesi'nden 24 kişi, taşeron firma aracılığıyla inşaat işlerinde çalışmak üzere Irak'ın Kerbela şehrine gitti. 22 gün geçmesine karşın işçilerden bir haber alamayan aileler, gurbete çalışmaya giden çocuk ve eşlerinin hayatından endişe duymaya başladı.

Talas Belediyesi aracılığı ile olayı Dışişleri Bakanlığına duyurduklarını ancak şimdiye kadar bir haber gelmediğini söyleyen mahalle muhtarı Demir Derebaşı, "Yarım saat önce yaşadıklarına dair sevindirici bir haber aldık. Oturum izni olmadığı gerekçesiyle yavrularımızı cezaevine koymuşlar. Evlatlarımıza kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Kayıp işçilerin anneleri de evlatlarının yaşadığı haberi ile bir nebze olsun rahatladıklarını belirterek Kayserili olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den çocuklarına bir an önce kavuşmaları için yardımcı olmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 18:15:55
Güncelleme :15 Mart 2012 Perşembe 10:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?