3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İrlanda Büyükelçisi Kayseri'de

İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Anthony Mannix, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Büyükelçi Mannix, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye'nin her yerinde etkileyici şekilde ilerlemeler yaşandığını belirten Mannix, "Kayseri'ye ilk kez geldim. Modern, planlı ve gayet ilerlemiş bir şehir buldum. Gelişmiş bir şehir olduğunu gördüm. İşim gereği, Türkiye'de birçok şehri gezdim ve buralarda ilerlemeler yaşandığına şahit oldum. Kayseri'de bunların en başta geleni ve bölgesinde önemli bir şehir. Kayseri'de ekonomik faaliyetler ve eğitim üst seviyede. Bunları takdirle karşılıyorum. Sizin vizyonunuzun Kayseri'nin geleceği açısından önem taşıdığına inanıyorum ve bunu ilgiyle izliyoruz" dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki ise Kayseri'nin Türkiye ortalamasını veren bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Kayseri, 6 bin yıllık tarihi olan onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Burada ticaret, hayırseverlik, hoşgörü ve girişimcilik belirgin özellikleridir. Ülkemizin gelişmişlik ve modernlik bakımından öncü şehirlerinden birisidir. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Biz de bu yarışta önde koşmaya çalışıyoruz. Kayseri, şehrimize gelen bakanların yanı sıra Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından örnek gösteriliyor. Bir başka özelliği ise Türkiye ortalamasını veren bir şehirdir. Hem kültürel yönden hem de ekonomik gelişmişlik yönünden doğru veriler elde etmek açısından söylüyorum bunu. Ülkemizde bulunan yabancı görevliler ülkemizi tanımak için Ankara ve İstanbul'un dışında ya tatil için Antalya'ya yada başka amaçlar için Diyarbakır'a gidiyorlar. Oralar da ülkemizin şehirleri ama bunlar uç örnekler. Kayseri, Türkiye'nin ortasında Türkiye ortalamasını veren bir şehir. O yüzden Kayseri ziyareti isabetli bir tercih olmuş" diye konuştu.
Başkan Özhaseki, ziyaretin ardından Büyükelçi Mannix'e bir döner kümbet maketi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?